Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul UDTTMR Amet Varol-mesaj către musulmani cu prilejul Qurban Bayram

ro

24 Sep, 2015 01:58 2914 Marime text
Pe parcursul a patru zile, anul acesta, în perioada 24-27 septembrie, musulmanii din întreaga lume vor celebra Qurban Bayramul numită și Sărbătoarea Sacrificiului, una dintre cele mai semnificative sărbători din calendarul islamic.

Qurban Bayramul în religia islamică are loc la finalul pelerinajului anual organizat în locurile sfinte Mecca şi Medina, la 70 de zile după încheierea lunii Ramazanului, acest pelerinaj desfășurându-se după un ritual strict, reiterând modelul iniţiatic al Profetului Mohammed.
Sărbătoarea în sine este văzută ca un moment al împăcării şi iertării, al armoniei, al înţelegerii, al apropierii sincere de Allah.
După rugăciunile de la moschee unde participă numai bărbaţii, musulmanii merg la cimitir unde aduc un omagiu rudelor decedate, urmând ca ulterior, fiecare credincios cu situație materială bună să sacrifice un animal fie batal, oaie sau vită, iar după ce împart carnea în trei părți egale trebuie să o dăruiască vecinilor, familiilor nevoiaşe şi rudelor.
În acelaşi timp, copiii merg cu colindul din casă în casă, sărutând cu respect mâinile celor mai în vârstă, iar gospodinele prepară ciorba tradiţională, sarmale, fasolea cu carne de oaie, friptura făcută din carne de berbec sau vită, urmată de tradiţionalele baclavale şi sarailii.
Pe durata celor patru zile de Qurban Bayram, credincioșii musulmani trebuie să dea dovadă de multă credință și înțelegere față de Divinitate și de semeni.

Totodată pe această cale fac apel la unitate şi le urez tuturor musulmanilor din România, şi nu numai, tuturor tătarilor, un Qurban Bayram fericit alături de cei dragi, sănătate, împliniri și pace sufletească - Qurban Bayramınız Qayırlı bolsın!

Deputat U.D.T.T.M.R,
Secretar al Grupului Minorităţilor Naţionale din România,
AMET Varol

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii