Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Stelian Ion, despre respingerea alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare - „Urmează să facem o contestație”

ro

07 Mar, 2019 17:28 1903 Marime text
Biroul Electoral Central a respins, joi, alianța USR-PLUS, la alegerile euruparlamentare. Astfel, cele două formațiuni politice sunt obligate să intre în alegeri separat. Motivarea BEC a fost aceea că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS, în Registrul partidelor politice.

Stelian Ion: „Urmează să facem o contestație. Ea va fi promovată în cursul zilei de astăzi sau mâine. În două zile Înalta Curte trebuie să se pronunțe. Lumea trebuie să înțeleagă faptul că această interpretare dată de BEC este una formalistă. Potrivit BEC, președintele USR este Nicușor Dan. În condițiile în care este de notorietate tot ceea ce s-a întâmplat după ce Nicoșor Dan și-a dat demisia și a plecat din USR. Știm foarte bine cum stau lucrurile. Iată că o aplicare rigidă, formalistă a unui text de lege, duce uneori la astfel de interpretări. Am încredere că la Înalta Curte lucrurile se vor lămuri. Vom recurge la toate soluțiile”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii