Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. DNA Ploiești a prelungit măsura controlului judiciar Deputatul Sebastian Ghiță, la sediul DNA

ro

17 Apr, 2015 09:10 1639 Marime text
 
Deputatul PSD Sebastian Ghiță, cercetat penal în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, a sosit astăzi dimineața la sediul DNA Ploiești, în contextul în care măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de acesta expiră în cursul zilei.

În acest dosar, procurorii anticorupție derulează cercetări față de mai multe persoane între care Iulian Herțanu, deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, precum și președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma.

UPDATE 1, ora 10.03

Procurorii DNA Ploiești au prelungit vineri măsura controlului judiciar dispusă față de deputatul PSD Sebastian Ghiță în dosarul lui Iulian Herțanu, în care se fac cercetări cu privire la fraudarea de fonduri europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic, executate de SC Grossmann.

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a stat timp de aproximativ 15 minute, că procurorii au dispus prelungirea pentru o perioadă de 60 de zile a măsurii controlului judiciar, care a fost luată împotriva sa în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Ghiță a arătat că va ataca în instanță măsura, motivând că aceasta îl afectează din mai multe puncte de vedere.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, există motive pentru a fi chemat din nou la DNA, Ghiță a declarat că aceasta nu este o chestiune care să depindă de el.

„Dacă domnii procurori consideră, ca pe orice cetățean, mă cheamă să mă întrebe lucruri. Nu m-au întrebat, până acum, în cele 60 de zile, alte lucruri în plus față de declarația pe care le-am dat-o", a afirmat Ghiță.

Totodată, parlamentarul social-democrat a reiterat faptul că nu are nicio legătură cu cumnatul premierului, Iulian Herțanu, și nici cu subiectul față de care procurorii efectuează cercetări.

„Nu am legătură cu subiectul pentru că nu-i cunosc pe acei oameni de la Hidro Prahova. (...) Nu am legătură cu domnul Herțanu", a spus Sebastian Ghiță.
Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii