Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Mihai Lupu „Parlamentarii PNL şi PDL susţin prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere”

ro

10 Sep, 2014 14:27 1841 Marime text
Deputatul PNL Mihai Lupu a remis astăzi, opiniei publice, o declaraţie politică în care arată că reprezentanţii PNL şi PDL susţin prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere.

Mihai Lupu susţine că deşi în sesiunea parlamentară trecută, reprezentanţii actualei puteri s-au opus adoptării  iniţiativei legislative liberale privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, ACL a hotărât să susţină în continuare acest proiect.
 
„În acest sens, după ce această propunere legislativă a fost respinsă pe 8 aprilie 2014, prin votul majorității controlate de PSD, noi am decis reluarea demersului nostru parlamentar în această sesiune, prin depunerea din nou, în această săptămână, a Iniţiativei ”Prima intabulare”, care este semnată de majoritatea parlamentarilor PNL și PDL”, se arată în declaraţia remisă.

Reprezentanţii ACL susţin că acest proiect este necesar deoarece va permite facilitarea intabulării terenurilor agricole şi forestiere, folosind resurse financiare din accesarea fondurilor europene aferente exercițiului bugetar 2014-2020. Pe lângă toate acestea,  sumele necesare vor putea fi suplimentate cu fonduri proprii ale Agenției de Cadastru și Publicitate Imobiliară sau cu alte fonduri bugetare naționale, mai menţionează deputatul PNL.
           
„De asemenea, este foarte important de menţionat şi faptul că,  la prima intabulare, proprietarii nu vor suporta niciun cost, nicio taxă sau nicio cheltuială, indiferent de natura lor”, potrivit declaraţiei lui Mihai Lupu.

Totodată, deputatul PNL este de părere că „adoptarea iniţiativei respective va rezolve un blocaj pe piaţa imobiliară având în vedere că, în prezent, aceste terenuri neintabulate nu pot fi tranzacţionate, iar proprietarii care le deţin, dar nu fac agricultură - poate le-au moştenit, sau au făcut o investiţie imobiliară la un moment dat - vor avea posibilitatea de a reda aceste terenuri agriculturii româneşti”, după cum se arată la finalul comunicatului de presă. 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii