Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Gheorghe Dragomir „Guvernul Ponta nu are nicio strategie în domeniul educației în afară de politizarea învățământului”

ro

03 Apr, 2015 17:32 1475 Marime text
 
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat în declarația politică, depusă în această săptămână la Camera Deputaților, degringola permanentă în care se află învățământului românesc, un nou subiect de scandal și controverse fiind provocat de manualele digitale, potrivit unui comunicat de presă remis ZIUA de Constanța.

Conform declarațiilor parlamentarului liberal constănțean, „întreg sistemul de învățământ românesc suferă, situația degenerând pe zi ce trece din cauza modului dezastruos în care Guvernul Ponta și Ministerul Educației gestionează problemele. În ciuda tuturor modificărilor și promisiunilor electorale, învățământul românesc nu reușește să iasă din degringolada continuă în care se află de mai mulți ani. Guvernul Ponta nu are nicio strategie în domeniul educației în afară de politizarea învățământului, care este dovada clară a lipsei de profesionalism și de respect în acest domeniu”.

Afirmațiile deputatului Gheorghe Dragomir vin ca urmare a deciziei Curții de Apel București care a dispus ca o parte din manualele digitale de clasa I și a II-a să fie retrase de pe băncile elevilor. „Scandalul manualelor școlare continuă chiar și în al doilea semestru al anului școlar în curs. După ce au ajuns pe băncile elevilor de clasa I cu o întârziere de șase luni, se pare că o parte dintre aceste abecedare vor fi retrase. Ca și cum nu era de ajuns faptul că elevii claselor I și a II-a au început anul școlar fără abecedare, iar dascălii au fost puși în situația de a inventa fel de fel de metode interactive de predare timp de șase luni, retragerea unora dintre ele reprezintă o nouă pată pe obrazul Ministerului Educației”, a comentat copreședintele PNL Constanța.

De asemenea, deputatul Dragomir și-a arătat convingerea că, „dacă această măsură ar fi fost gestionată în mod profesionist, nu numai că manualele ar fi ajuns la timp, dar ar fi fost bine concepute, bine primite și nu am mai vorbi azi despre retragerea lor de pe băncile elevilor. Iar Ministerul Educației ar fi primit cel puțin o bilă albă ca inițiator al unui prim pas benefic pentru educația din România”.

Nu în ultimul rând, parlamentarul PNL de Constanța a amintit și faptul că  România ocupă încă locuri fruntașe în Europa la capitole precum adandonul școlar și analfabetismul. „În vreme ce premierul Victor Ponta vede telefoane mobile conectate la internet în buzunarele fiecărui copil, statisticile reale arată că mulți elevi sunt nevoiți să abandoneze școala, în principal din cauza sărăciei. Mii de copii, majoritatea din familii defavorizate, nici nu mai ajung vreodată într-o sală de clasă, rămân nealfabetizaţi, fără vreo şansă la o viaţă mai bună. Să mai amintim oare că România se află în fruntea clasamentului în Uniunea Europeană în privința numărului de persoane care nu au avut niciodată contact cu internetul, se arată într-un studiu recent al Eurostat?”, a conchis copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii