Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Niculae Mircovici, condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare

ro

23 Feb, 2015 21:33 1228 Marime text
Deputatul Niculae Mircovici, reprezentant al Uniunii Bulgare din Banat - România, a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, conform Agerpres.

Astfel, magistraţii au menţinut prin hotărârea de azi, decizia instanței de fond din 11 decembrie 2014, prin care deputatul a fost condamnat pentru conflict de interese.

Niculae Mircovici a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General în martie 2014, ancheta fiind deschisă în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, Niculae Mircovici a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă în baza căruia soția sa a fost angajată în perioada 5 ianuarie 2009 — 15 iunie 2010 în funcția de referent în cadrul Biroului Parlamentar deținut în Circumscripția electorală nr. 35, Timiș.

De asemenea, Niculae Mircovici a încălcat dispozițiile art. 253 (1) din Codul Penal al României, întrucât a avizat contractul individual de muncă încheiat de soția sa cu Camera Deputaților, decizie în urma căreia soția a realizat un venit net în sumă totală de 20.387 lei, mai notează Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii