Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Mădălin Voicu, la DNA

ro

18 Feb, 2016 10:19 1598 Marime text
Deputatul Mădălin Voicu s-a prezentat astăzi, la Direcția Națională Anticorupție, în dosarul în care parlamentarii nu au încuviințat reținerea și arestarea preventivă a acestuia. La intrare în sediul DNA, deputatul PSD de Constanța s-a ferit să facă declarații presei.
 
Amintim că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut, miercurea trecută, sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.
 
Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată, în timp ce Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.
 
Ieri, plenul Camerei Deputaților a respins cererile DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Voicu. El le-a cerut colegilor săi deputați să nu încuviințeze reținerea și arestarea preventivă pentru că este nevinovat și ar fi "o umilință îngrozitoare" pentru el.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii