Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:58 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Florin Gheorghe, revoltat de modul în care sunt trataţi copiii la Spitalul Judeţean Constanţa

ro

28 May, 2015 14:37 1448 Marime text
 
„Cârdăşia de la Spitalul Judeţean, DSP Constanţa şi Corpul de control al Ministerului Sănătăţii pune în pericol viaţa pacienţilor minori“, crede deputatul UNPR Florin Gheorghe, care s-a arătat revoltat de modul în care sunt trataţi copiii la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa şi se va adresa din nou, prin intermediul unei interpelări, ministrului Bănicioiu pentru a-i sesiza neregulile grave din sistemul public de sănătate Constanţa. 

„Cazul Brînzan nu este nici primul şi nici singurul din Constanţa, în care micuţii sunt certaţi în miezul nopţii, la uşa unităţii de primiri urgenţe, pentru că au îndrăznit să se îmbolnăvească şi sunt lăsaţi să aştepte fără a fi investigaţi, deşi sunt urgenţe reale. La fel de mult m-a revoltat atitudinea managerului unităţii spitaliceşti, Dănuţ Căpăţână, care, înainte de a se interesa măcar despre cum a fost investigat şi tratat copilul soţilor Brînzan, a sărit opărit în apărarea medicului. Nu a verificat respectarea procedurilor, nu a verificat dacă medicul a respectat măcar regulile umane ale bunului simţ. La Constanţa ştim cu toţii că domnul Căpăţână n-are nici o preocupare faţă de calitatea serviciilor, de modul în care sunt primiţi şi trataţi copiii, pentru că are spatele asigurat. Este şi normal atâta vreme cât este prieten la cataramă cu şeful Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, care are tradiţie în a găsi pacienţiii vinovaţi pentru orice culpă medicală. Pe aceeaşi pernă moale doarme şi şefa de la DSP Contanţa, doamna Schipor, pusă cu grijă în această funcţie, doar ca să-i ţină locul cald aceluiaşi fiu rătăcitor, şeful al Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, Costel Dina. Nu cred că mai miră pe nimeni faptul că DSP Constanţa nu s-a deranjat aproape niciodată ca să facă un control riguros la Spitalul Judeţean Constanţa, nici faptul că pacienţii sunt primiţi şi trataţi cu dispreţ în unităţile medicale din Constanţa. De aceea, o să-i solicit domnului Bănicioiu să se implice personal şi direct în problemele grave pe care le are sistemul de servicii de sănătate din Constanţa şi nu prin intermediul corpului de control, priceput la „albirea” tuturor cazurilor de prost management sau de culpe medicale vădite”, arată deputatul Florin Gheorghe într-un comunicat remis redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa.

UPADATE 29 mai 10.00

Contactat telefonic, șeful Corpului de control din cadrul Ministerului Sănătății, Constantin Dina, a declarat, pentru ZIUA de Constanța: „Nu comentez în niciun fel. Îl vom da în judecată pe domnul deputat. Asta însă din poziția DSP Constanța, nu vorbesc acum în calitate de șef al Corpului de control“, a explicat Dina, cel care a condus, vreme de câțiva ani, Direcția de Sănătate Publică.

UPDATE 2, 29 mai, 10.20
Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dănuț Căpățînă a declarat pentru Ziua de Constanța că a primit o reclamație redactată de parlamentarul Florin Gheorghe: „Am primit și noi o reclamație scrisă din partea domnului deputat și o să facem anchetă și o să îi răspundem domnului deputat. Și atunci o să vadă toată lumea, chiar și cei care încearcă acum să arunce cu noroi în noi, cum stau lucrurile“, a declarat Căpățînă, contactat telefonic.

UPDATE 3, ora 11.50
Cristina Schipor, șefa Direcției de Sănătate Publică a făcut următoarele precizări referitor la declaraţia deputatului Florin Gheorghe: „La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, de la începutul anului 2015 până în prezent s-au efectuat un număr de 8 controale şi s-au aplicat 2 sancţiuni în valoare de 10.000 lei.
În luna Februarie s-a efectuat o verificare a planului de conformare a autorizaţiei pe 2014.
În perioada 04.03.2015 - 16.04.2015 o comisie din cadrul  Compartimentului de Supraveghere Epidemiologie şi Control a efectuat evaluarea condiţiilor igienico - sanitare în vederea eliberării vizei anuale. DSP da curs tuturor reclamaţiilor depuse la sediu sau prin email“, a precizat directorul DPS Constanța.
„În cursul anului 2015 DSP - a făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii în vederea finanţării reparaţiilor capitale şi modernizării secţiei de Pediatrie . Ministerul Sănătăţii alocand suma de 12 160 000 lei , până în prezent s-au finanţat 2 040 000 lei .
Totodată DSP - ul la solicitarea Spitalului a făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru finanţarea a două incubatoare pentru secţia de Neo - Natologie, în valoare de 1 000 000 lei“, a adăugat șefa DSP, Cristina Schipor.

Citeşte şi PĂRINŢII COPILULUI PURTAT ÎNTRE SPITALUL JUDEŢEAN CONSTANŢA ŞI O UNITATE PRIVATĂ, DECIŞI SĂ MEARGĂ PÂNĂ LA CAPĂT

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Balanescu Adrian 29 May, 2015 16:34 asa este in Romania este usor sa denigrezi oamenii ca fac cu adevarat ceva. L-as intreba pe domnul deputat, care isi aseaza dosul pe un scaun moale si mananca pe banii nostri, ce a facut pentru acest oras care i-a dat mandat.. RUSINE