Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Florin Gheorghe „Corpul de control al Ministrului Educaţiei trebuie să verifice situaţia de la Şcoala Dan Barbilian din Constanţa” (document)

ro

17 Jun, 2015 10:32 2461 Marime text
 
Deputatul UNPR Florin Gheorghe a adresat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor o interpelare Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cu privire la nemulţumirile şi acuzaţiile cadrelor didactice de la Şcoala nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanţa.
 
„I-am adresat domnului Ministru Sorin Câmpeanu o interpelare cu privire la nemulţumirile cadrelor didactice de la Şcoala Dan Barbilian. Am luat şi eu act de problemele dascălilor care au încercat toate căile legale pentru a soluţiona problemele din instituţie. Ceea ce m-a determinat să mă adresez direct domnului Cîmpeanu a fost lipsa de reacţie a ministerului, în special a Corpului de control al ministrului, deşi acesta a fost sesizat în urmă cu jumătate de an. Problemele pe care cadrele didactice le sesizează sunt extrem de grave, plecând de la falsul şi uzul de fals de care este acuzată conducerea şcolii şi mergând până la conflict de interese şi abuz în serviciu. Sunt probleme cu iz penal care nu pot fi trecute cu vederea! Astfel, deşi cadrele didactice au sesizat acest organism încă din data de 15 decembrie 2014, Corpul de control nu s-a deranjat nici măcar să formuleze un răspuns sec, tipizat ... din categoria pe care mulţi dintre noi o cunoaştem. La gravitatea faptelor descrise în memoriul care mi-a parvenit şi mie, Corpul de control trebuia să bată a doua zi la uşa unităţii şcolare. Am toată încrederea că domnul Ministru Cîmpeanu va dispune verificări în propriul minister pentru a vedea motivele pentru care Corpul de control nu a reacţionat. De asemenea, am încredere că domnul Ministru va reacţiona favorabil, aşa cum a făcut-o până acum la toate sesizările mele, şi va dispune de urgenţă verificări la unitatea şcolară. Sper să nu lase aceste verificări în sarcina Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru că astfel nu s-ar face decât să se muşamalizeze tot!” a precizat Florin Gheorghe, într-un comunicat de presă remis ZIUA de Constanța.


În documentul atașat puteți vedea memoriu și interpelarea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii