Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Cernea a câştigat procesul cu ANI (document)

ro

22 Sep, 2015 13:26 1653 Marime text
Deputatul Remus Cernea anunță că a câștigat definitiv procesul deschis împotriva Agenției Naționale de Integritate (ANI), după ce în anul 2013 a fost declarat în stare de incompatibilitate.
 „Prin Decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 2809/2015 pronunțată de Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal și postată aseară pe site-ul instituției a fost menținută sentinţa civilă nr. 805 din 10 martie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, recursul Agenției Naționale de Integritate fiind respins ca nefondat”, a anunţat Cernea.
Practic, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul ANI și a menținut hotărârea Curții de Apel București din 10 martie 2014, prin care a fost desființat raportul întocmit de inspectorii de integritate.
"Am înlăturat, așadar, în instanță, o suspiciune injustă la adresa mea, chiar dacă acest lucru a durat doi ani. Voi continua să fac politică într-un mod curat, numai și numai pentru a promova valorile democratice ale societății deschise, drepturile omului, drepturile animalelor și statul de drept, fără să mă implic în vreun fel în acte de corupție și menținând un standard ridicat de civilitate, integritate și moralitate publică", a declarat Remus Cernea, într-un comunicat de presă.
În opinia deputatului, ANI trebuie să fie o instituție puternică, credibilă și eficientă în activitatea sa, iar el nu își propune să știrbească din imaginea agenției, ci să identifice probleme pe baza experienței sale.
Pe 17 octombrie 2013, Agenția Națională de Integritate a stabilit că Remus Cernea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012—20 septembrie 2013, întrucât a deținut simultan calitatea de deputat și funcția de administrator al SC Sed Nove SRL. Inspectorii de integritate susțineau atunci că Remus Cernea a încălcat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "calitatea de deputat este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale". Remus Cernea a contestat în instanță raportul ANI, arătând că nu s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a demisionat din funcția de administrator al firmei SC Sed Nove SRL, la începutul mandatului de deputat.


Pentru a putea vizualiza sentința judecătorească, accesați secțiunea documente. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii