Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatii romi Madalin Voicu si Nicolae Paun, in greva japoneza din cauza lui Bercea Mondial

ro

21 Feb, 2011 20:02 2034 Marime text
Deputatii de etnie roma Madalin Voicu si Nicolae Paun au anuntat ca vor intra incepand de luni in greva parlamentara japoneza, protestand astfel fata de modul in care a fost mediatizat cazul arestarii lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial. Cei doi parlamentari sunt nemultumiti ca numele interlopului este asociat cu etnia.

"Eu ma detasez si ma izolez de toti oamenii - indiferent de etnie - care sunt de sorginte infractionala. Sunt convins ca sunt foarte multe persoane de etnie roma care comit infractiuni, dar asta nu inseamna ca intram intr-o competitie cu majoritarii, care fura mai mult (...) iar daca e tigan, il scoate in relief si atragem atentia inc-o data si inc-o data...", a declarat luni, la Parlament, deutatul PSD, Madalin Voicu.

"Ma deranjeaza foarte tare, in schimb, ca seful statului are astfel de relatii cu astfel de oameni... sunt tras inapoi de aceste relatii imperialo-regalo-prezidentiale", a adaugat social-democratul.

"Nemultumirea mea si a lui Madalin este ca, atunci cand vorbim de o persoana de orice etnie, fie ea si Bercea Mondial, este bine sa nu generalizam. Acest personaj pe noi nu ne onoreaza, de doua zile, excesiv, se vorbeste despre acest individ, de parca el ar reprezenta comunitatea romilor din Romania si de parca cineva are nevoie de opinia sau de parerile lui", a precizat liderul Partidei Romilor, deputatul Nicolae Paun.

"Cred ca aceasta forma de protest vine sa regleze si relatia dintre partide politice si lideri mai putini informali. Vom discuta si cu partidele politice, sa incerce sa nu mai alimenteze astfel de persoane si sa le trimita apoi undeva catre zona noastra, a etniei. Sa si-i ia cu bunele si cu relele lor. Sa si-i ia acasa la ei", a mai spus deputatul Nicolae Paun.

Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • metin cerchez 21 Feb, 2011 17:15 iar japonezii vor intra in greva tiganeasca minca ..v as....baftalo san...adica vor ciordi dindu se cu crema de ghete pe fata ...vor nasi copii lui ceainsin mondialul vor dansa pe manele japoneze ...vor vinde femei de doar 1,5 metri ptr a incapea in geamantane....si se vor taia doar cu coasa-samuraii...ce tara de tiganii-ne prostiti pe fata? nu era bercea mondialul cu basescu si traian si mircea san?