Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:54 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputat din Constanța-observator la alegerile prezidențiale din Kazahstan

ro

20 Mar, 2016 03:17 1862 Marime text
 
În perioada 17-21 martie 2016, deputații Amet Varol (minorități), Florin Iordache (vicepreședintele Camerei Deputaților-PSD); Florin Urcan - PNL, participă, ca observatori, la alegerile parlamentare din Kazahstan.
 
Delegația parlamentară românească a avut, în prima zi, o întrevedere oficială cu conducerea Adunării Poporului din Kazahstan, fiind întâmpinată de vicepreședintele adunării Yeraly Tugzhanov, iar a doua zi președintele Senatului Republicii Kazahstan K.J. Tokayev.
Totodată deputatul Amet Varol a avut o întâlnire cu membrii comunității tătare din capitala Kazahstan, cu prilejul sărbătorii Nawrez-sărbătoarea Primăverii, care are șpc pe data de 21 martie.

Astăzi aproximativ 9,5 milioane de alegători, din Kazahstan, sunt chemați la urne pentru a-și alege președintele, în cadrul unui scrutin anticipat ce a fost convocat pe fondul gravelor dificultăți economice și pe care liderul în exercițiu Nursultan Nazarbaev, la putere de 24 de ani, îl va câștiga, se pare, fără probleme, pentru a cincea oară.
Ales președinte pentru prima dată în 1991, când a fost singurul candidat, Nursultan Nazarbaev (74 ani) a fost reales de atunci de trei ori — în 1999, 2005 și 2011, cu scoruri spectaculoase de peste 80% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale.
Observatorii internaționali nu au recunoscut însă aceste alegeri, apreciind că modul lor de desfășurare nu a fost liber și corect.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii