Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:20 23 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depunerea jurământului militar la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”

ro

22 Oct, 2015 13:17 1176 Marime text
Ziua Armatei României, sărbătorită în fiecare an la 25 octombrie, reprezintă un simbol al păstrării independenţei şi suveranităţii naţionale ce glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc.
Pentru a marca Ziua Armatei României, duminică, începând cu ora 09.00, la sediul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” se va desfăşura ceremonia de depunere a jurământului militar de către studenţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" şi elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu". Depunerea jurământului militar reprezintă un pas important în viaţa oricărui militar, consfinţind legământul faţă de patrie şi simbolizând pentru studenţii şi elevii anului I primirea în rândurile ostaşilor români.
Mândri de uniforma militară, 98 de viitori ofiţeri şi maiştri militari ai Forţelor Navale vor rosti legământul faţă de ţară în prezenţa reprezentanţilor conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale, comandanţilor de mari unităţi şi unităţi, dar şi a părinţilor, rudelor şi prietenilor.
Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este o instituţie de învăţământ superior de marină emblematică din Dobrogea, care de-a lungul a 143 de ani de existenţă şi-a demonstrat valoarea în domeniul formării de ofiţeri de marină, specialişti şi oameni de valoare. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu" este o instituţie militară de învăţământ de nivel postliceal care are misiunea de a pregăti personalul necesar Forţelor Navale precum şi altor beneficiari în vederea întrebuinţării, întreţinerii, administrării şi reparării armamentului, tehnicii şi a altor materiale din înzestrare, asigurând, totodată, competenţele de leadership necesare pentru gradele superioare de maistru militar. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii