Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea Denunțătorii din Gala Bute și-au schimbat de nouă ori declarațiile

ro

10 Mar, 2015 23:49 1230 Marime text
Elena Udrea a postat, în această seară, un mesaj, pe pagina personală de Facebook, referitor la știrea difuzată de Evenimentul Zilei, prin care se arată că denunțătorii din dosarul Gala Bute și-au fi schimbat, chiar și de nouă ori declarațiile, au încercat să influenţeze martorii şi s-au pus de acord asupra afirmaţiilor pe care urmau să le facă în faţa anchetatorilor.

„Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei au realizat un colaj de declaraţii ale denunţătorilor din dosarul "Gala Bute" care arată foarte clar că aceştia şi-au schimbat declaraţiile chiar şi de 9 ori, au încercat să influenţeze martorii şi s-au pus de acord asupra afirmaţiilor pe care urmau să le facă în faţa anchetatorilor.

Redăm un citat halucinant:

«Până în 13 februarie 2015, fosta mână dreaptă a Elenei Udrea a susţinut că nu ştia nimic de vreo geantă primită de la Gărdean pentru şefa sa de la minister.
„Nu este adevărat că am primit vreo sumă de bani de la Adrian Gărdean. Nu am dat nicio sumă de bani lui Udrea Elena. Cu siguranţă, Gărdean Adrian nu este una dintre acele persoane care mi-au dat un pachet pentru Elena Udrea», afirma fostul secretar general în 13 februarie, la ora 16.00 în faţa procurorilor DNA.
După numai 3 ore, «George» îşi schimbă declaraţia la 180 de grade, contrazicând flagrant ce susţinuse cu numai câteva ceasuri înainte. «Am primit de la Gărdean Adrian o geantă conţinând 900.000 de euro în cursul anului 2011, dar nu pot preciza perioada, cred că era pe la sfârşitul anului. După ce am primit geanta, am dat-o în aceeaşi zi ministrului Udrea Elena, în cabinetul acesteia», declara la ora 19.00, în aceeaşi zi, Gheorghe Nastasia.

EVZ a aflat și ce a intervenit în cele 180 de minute scurse de la o declaraţie la alta: o confruntare între Gheorghe Nastasia şi Adrian Gărdean, primul asumându-şi total punctul de vedere al omului de afaceri care spusese că îi înmânase geanta cu bani.

Declaraţiile din dosar ale lui Nastasia sunt extrem de importante tocmai pentru că niciunul dintre mituitorii iniţiali nu a discutat vreodată direct cu Elena Udrea, iar Nastasia este singurul care susţine că banii mergeau la fosta lui şefă. În realitate, în declaraţiile fraţilor Gărdean şi a lui Corin Boicu, patronii Termogaz Company, Consmin SA şi Kranz Eurocenter, nu se regăseşte nicio acuzaţie directă la adresa Elenei Udrea. Aceştia susţin că toate discuţiile despre bani au fost purtate cu secretarul general al MDRT."

Mesajul de pe pagina de Facebook a Elenei Udrea a fost semnat de Echipa de Comunicare.


Sursa: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii