Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demonstraţii-spectacol de mânuirea armamentului Regimentul 53 Rachete Antiaeriene " Tropaeum Traiani" participă pentru prima dată la Ziua Marinei (galerie foto)

ro

14 Aug, 2014 21:23 2812 Marime text
Ziua Marinei din acest an, a fost marcată la Constanta și prin participarea Regimentului 53 Rachete Antiaeriene "Tropaeum Traiani" . 
 
Regimentul a participat la activitățile organizate cu prilejul manifestărilor, in data de 13 august, începând cu ora 18.30, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, cu un stand de prezentare de tehnică  din dotare, o echipă DRILL care a executat  demonstrații spectaculoase de mânuire a armamentului de infanterie şi un spectacol de divertisment oferit de Cercul Militar Medgidia în colaborare cu Casa de cultură "I.N.Roman" Medgidia. In cadrul spectacolului, au participat: Ansamblul de dansuri populare "Pandelaşul", instructor Virgil Prodan, Ansamblul folcloric "KARASU" al U.D.T.T.M.R , instructor Elis Memet şi interpretele de muzică populară şi uşoară, Iuliana şi Elena Zlatov. Prezentatorul spectacolului a fost directorul Casei de cultură "I.N.Roman" Florin Oprică care la rândul său, a interpretat câteva piese din repertoriul autohton.
 
Regimentul 53 Rachete Antiaeriene este o unitate tactică din compunerea Diviziei 2 Infanterie “GETICA”,  destinată pentru executarea acțiunilor militare de protecție aeriană, în cadrul unor structuri operaționale. A fost înființată în anul 1984, este dislocată în garnizoana Medgidia şi este comandată de col. Gheorghe Rotariu. În cei peste 30 de ani de existență,  prin modul în care şi-a dus la îndeplinire misiunile încredințate, indiferent de natura sau complexitatea lor, regimentul şi-a câștigat un binemeritat loc în elita unităților de profil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii