Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demisia lui Băsescu pe ritmuri hip-hop. Ascultă melodia

ro

18 Jan, 2012 16:37 2767 Marime text

CLUJ: VIDEO Un clujean a compus o piesa hip-hop in care cere demisia lui Basescu; Statuia lui Matei Corvin a fost vandalizata; Primul document al protestatarilor: "Declaratia de la Cluj"; Emerson, obligata sa plateasca impozite locale de 700.000 lei, desi e scutita prin lege; Primaria plateste in avans lucrarile la tramvai; Clujenii pornesc o noua batalie impotriva ridicarii masinilor; Investitii olandeze: 250 de clujeni vor fi angajati

Un clujean a inregistrat o melodie hip-hop prin care ii cere demisia presedintelui Traian Basescu.

 "Sute de oameni s-au adunat in strada sa strige JOS BASESCU. O tara intreaga e impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului condus de Emil Boc. Eu am sa strig JOS BASESCU in muzica mea sa auda toata Romania", a scris Petronel redactiei Stiri de Cluj

Statuia lui Matei Corvin din Piata Unirii a fost vandalizata la protestele anti-Basescu din seara zilei de 17 ianuarie 2012 din Cluj-Napoca.

O persoană a scris "M..e UDMR". Inscripția a apărut pe statuie după ora 21.20.

Jandarmii au reținut patru tineri imediat după însemnele obscene de pe statuie realizate cu un spray.

"Este vorba de patru persoane care au fost duse la secția 1 de Poliție. Aceștia sunt anchetați în momentul de față și urmează să li se stabilească pedeapsa" a declarat Pop Anda, purtător de cuvânt al Jandarmeriei.
Mai multe pe citynews.ro

Clujenii au ieşit pentru a cincea oară consecutiv în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de actuala guvernare.

Circa 1.000 de clujeni au protestat pentru a cincea oară consecutiv, nemulţumiţi de actuala guvernare. Demonstranţii au redactat un document - "Proclamaţia de la Cluj".

Cel care a dat citire proclamaţiei a fost Viorel Luca, unul dintre protestatari, care are şi calitate de revoluţionar. Pe larg in Ziua de Cluj



Compania Emerson a achitat 700.000 de lei la bugetul municipalităţii, chiar dacă, potrivit legii, chiriaşii parcurilor industriale sunt scutiţi de impozite.

Pentru anul 2010, Primăria Cluj-Napoca a emis către firma americană o decizie de impunere privind impozitul pe clădiri din Parcul Industrial Tetarom II, situat lângă platforma CUG.
Emerson a contestat facturile, înregistrând pe rolul Tribunalului două acţiuni, prin care contesta separat taxele solicitate. La sfârşitul săptămânii trecute însă, instanţa a respins una dintre contestaţii.

Potrivit Andradei Rarău, de la Biroul de Presă al Primăriei, reprezentanţii Emerson au invocat faptul că, potrivit prevederilor legale, firma este scutită de plata impozitelor.

"Pentru această scutire de impozite ar fi fost necesară obţinerea unor documentaţii din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, demersuri pe care Emerson nu le-a realizat.

Imediat după pierderea procesului, firma a achitat taxele contestate", a declarat reprezentantul municipalităţii pentru Ora de Cluj

Municipalitatea a plătit până acum 18 milioane de euro pentru cele mai importante proiecte de investiţii care sunt în derulare în Cluj-Napoca. Interesant este că deşi regula este că acest lucrări se plătesc în urma unor deconturi, Primăria a plătit în avans câteva milioane de euro.

Primăria Cluj a plătit peste 10 milioane de lei, adică 2,3 milioane de euro pentru lucrările de modernizare a liniilor de tramvai pe ruta Piaţa Gării - Bulevardul Muncii care au demarat de-abia ieri.

"Conform procedurii de finanţare europeană se poate plăti în avans. Executanţii au nevoie de materiale, pentru organizarea de şantier. După ce se plăteşte o sumă, nu se decontează nimic până când nu se cheltuie toată sumă şi se prezintă acte justificative.

Oricum 10 milioane de lei reprezintă un procent mic din totalul investiţiei", a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu pentru citynews.ro

Clujenii încearcă din nou să oblige primăria să nu mai ridice sau să blocheze roţile maşinilor parcate în oraş.

Doi clujeni au formulat plângeri prealabile împotriva noii hotărâri adoptate în 2011 de Consiliul Local, după ce anul trecut instanţele clujene au anulat articolele din vechea hotărâre din 2009 privind ridicarea maşinilor care parchează neregulamentar în oraş.

Primăria susţine că hotărârea este legală, în conformitate cu noua lege a poliţiei locale.

Consilierii locali vor discuta la şedinţa de mâine dacă îşi vor menţine Hotărârea nr. 438/2011 privind aplicarea unor sancţiuni complementare (ridicarea şi blocarea roţilor autovehiculelor care parchează neregulamentar în oraş).

Sergiu Valentin Gherdean şi Lucian Florin Olosutea au formulat plângeri prealabile împotriva hotărârii, solicitând revocarea acesteia.

În caz contrar, aceştia vor ataca decizia Consiliului Local la instanţele de contencios administrativ pentru a solicita anularea prevederilor privind ridicarea şi blocarea roţilor autovehiculelor care parcheză neregulamentar în Cluj-Napoca.

Anul trecut, printr-o acţiune similară, un alt clujean a reuşit să obţină anularea respectivelor sancţiuni incluse într-o hotărâre adoptată de Consiliul Local în 2009. Mai multe in Ziua de Cluj

Două companii olandeze vor angaja 250 de clujeni în perioada următoare. Anunţul a fost făcut de ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Matthijs van Bonzel aflat astăzi în vizită la Cluj. Diplomatul a fost primit de primarul interimar Radu Moisin şi de prefectul Florin Stamatian.

Compania olandeză Vos Logistics va deschide o unitate în apropiere de Autostrada Transilvania şi va angaja 100 de persoane, iar compania Fencs va deschide o fabrică la Apahida care va avea alţi 150 de angajaţi. Detalii pe citynews.ro

Sursa: Domnuleprimar.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii