Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Tomis Antidrog Delia- „Da, mama” un videoclip cu peste șase milioane de vizualizări!

ro

08 Jul, 2015 10:46 1938 Marime text
 
Într-un comunicat de presă remis astăzi ZIUA de Constanța, psihologul Asociației Tomis Antidrog, Elena Ranga, a transmis un mesaj cu privire la ce înseamnă eșecul, excesul și abuzul „vândut“ de piesa Deliei, „Da, mamă”.

Ca orice melodie de succes „vinde" ceva dorit de public. De data aceasta nu este vorba despre fericire sau tristețe, ci de abuz: de emoții copleșitoare înnecate în alcool, despre frică și eșec, fugă și vină, disperare și revoltă, furie... Ea dă glas durerii neîmplinirilor și mai mult decât atât... a durerii pierderii.

Problematic însă este modul în care tratează durerea, a cărei singura soluție ar fi înnecarea în alcool de dragul uitării! Din păcate generațiile tinere sunt bombardate de astfel de modele de gestionare a emoțiilor în care totul devine copleșitor, disperat, fără scăpare, iar singura soluție este „uitarea" prin droguri și revolta față de reperele tradiționale sănătoase oferite de părinți și educație. Impactul nu este de neglijat, pentru ca preadolescenții și adolescenții de azi sunt expuși practic atât social cât și vizual unor repere de viață dăunătoare din care învață ca drama, pierderea controlului, abuzurile de substanțe, dependențele, rebeliunea sunt normale, firești și chiar de dorit...

Dreptul la exprimarea și experimentarea emoțiilor este promovat și transformat în revoltă și lipsa autocontrolului. Excesul se vinde cel mai bine azi fără să se țină cont ca duce la alienare, inadaptare, boala si moarte!

Toți trăim dezamăgiri, eșecuri, pierdere, durere si poate uneori le trăim mai intens decât fericirea, iar frica ne face să fim reticenți, să ne retragem, să ne punem maști și să considerăm stare de bine, fericirea o utopie greu de atins, însă trăirile noastre, bune sau rele dau sens și culoare vieții, iar soluții există întotdeauna.

Alege să nu cazi pradă excesului, abuzului dă-ți șansa la viață! Noi putem să te ajutăm!“, a precizat psihologul Asociației Tomis Antidrog, Elena Ranga.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii