Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație OMV-Petrom primită la Palatul Cotroceni. Ce subiecte au fost analizate și ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis

ro

09 Jan, 2018 16:57 987 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit marţi, 09 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei OMV-Petrom, conduse de către Directorul General al Grupului OMV AG, Rainer Seele, informează Administrația Prezidențială. 
 
În cadrul întrevederii, conducerea OMV AG a prezentat strategia de dezvoltare a companiei, care include o creştere a gradului de internaţionalizare a Petrom, în vederea valorificării oportunităţilor existente în regiune, precum şi o creştere consistentă a investiţiilor începând cu anul acesta.
 
Directorul general al OMV a reliefat, totodată, nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal şi legislativ, care trebuie să susţină performanţele companiilor şi dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil şi competitiv.
 
În ceea ce priveşte parteneriatul dintre OMV-Petrom şi Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major, atât pentru statul român, cât şi pentru investitori.
 
Preşedintele României a reiterat importanţa infrastructurii în domeniul energetic pentru creşterea securităţii energetice la nivel naţional şi regional.
 
În acest sens, stadiul lucrărilor la infrastructura de transport oferă perspective bune pentru asigurarea unei capacităţi de transport funcţionale în momentul începerii exploatării resurselor din Marea Neagră.
 
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că OMV-Petrom va continua să înregistreze rezultate deosebite în planul performanţelor economice, prin expertiza şi competenţele româneşti în domeniul explorării şi exploatării resurselor de gaze naturale şi petrol.
 
Întrevederea a constituit un bun prilej pentru a sublinia importanţa unui dialog deschis între OMV şi statul român, în vederea valorificării potenţialului pe care ţara noastră îl are în domeniul energetic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii