Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie din Shanghai la Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa

ro

19 Jul, 2016 15:55 2591 Marime text
În cursul zilei de ieri, Universitatea „Andrei Şaguna”  din Constanța a fost gazda unei delegații a Districtului Fengxian Shanghai, condusă de Chen Hongfan, președintele Comitetului Politic al Districtului Fengxian.
 
„Este prima vizită oficială după semnarea acordurilor de înfrățire  a orașului Techirghiol cu districtul Fengxian și a comunei Cumpăna cu orașul Zhuanghang, localitate de elită a districtului, acorduri inițiate de Universitatea «Andrei Șaguna» și realizate cu sprijinul Consulatului General al Chinei la Constanța”, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
Scopul întâlnirii la care au participat, alături de conducerea Universității și a Asociației de Prietenie cu China, Consulul General al Republicii China la Constanța și primarul orașului Techirghiol, a fost acela de a găsi căi de dezvoltare a protocolului încheiat în 2014, prin crearea unor programe comune pentru studenți și tineri.
 
Conform sursei citate, au fost discutate posibilitățile de extindere a colaborării în domeniile tehnologiei, culturii, cercetării, educației, sportului, turismului și sănătății. Partea chineză a agreat trimiterea în luna mai 2017, a unui grup de studenți, pentru un program de formare de scurtă durată, la Universitatea „Andrei Șaguna” . „Până atunci, în luna septembrie a acestui an, un grup de elevi din Techirghiol vor participa la Festivalul Internaţional al Tinerilor din Fengxian. Această nouă abordare are în vedere faptul că ambele părți acordă o atenție deosebită dezvoltării și formării tinerilor într-un context multicultural”, se mai arată în comunicat.
 
Delegația chineză a vizitat universitatea și a fost încântată de conexiunea directă pe care Biblioteca Virtuală a Universității „Andrei Șaguna” o are cu Biblioteca Shanghai, în cadrul proiectului internațional „Window of Shanghai”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii