Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:01 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie a Ambasadei Republicii Albania în vizită la Primăria Constanţa

ro

20 Mar, 2015 12:48 776 Marime text
O delegație a Ambasadei Republicii Albania la București a efectuat, astăzi, în jurul orei 11.30, o vizită la Primăria Municipiului Constanța.

A fost prezent Excelența Sa Ilir Tepelena, Ambasador al Republicii Albania la București, Luan Topciu, Ministru Consilier al Ambasadei, Omer Susli, consul onorific al  Republicii Albania la Constanța și viceprimarul Decebal Făgădău, alături de Liviu Tramudana, șef Serviciul  Relații Internaționale.

Subliniind excelentele relații bilaterale, pentru întarirea acestora în domeniul relațiilor economice, ambasadorul albanez a propus înfrățirea orașului Constanța cu orașul albanez Durres. De asemenea, s-a cerut sprijinul municipalității pentru găsirea unei locații pentru expunerea bustului celebrului doctor Ibrahim Themo. Acesta a fost senator al României în 1920, eminent medic oftalmolog, cunoscut pentru reorganizarea pe baze moderne a asistenței medicale în Dobrogea, pentru educarea și emanciparea culturală a populației locale.

Viceprimarul Constanței a fost de acord cu ambele propuneri, asigurând reprezentanții Ambasadei Albaniei la București de întregul sprijin al Primăriei Municipiului Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii