Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţia română a propus oficialilor din Kazahstan "Folosirea mai intensă a Oil Terminal Constanţa"

ro

27 Jun, 2013 21:30 1646 Marime text
 
Premierul Kazahstanului i-a propus lui Victor Ponta livrarea de gaze naturale printr-o extensie a conductei South Stream (proiect susţinut de Rusia) din Bulgaria spre România, potrivit unui comunicat al Guvernului.
În comunicat nu se precizează când s-ar putea începe livrarile şi nici alte detalii ale potenţialei înţelegeri.
Propunerea vine la doar o zi după eşecul oficial al proiectului Nabucco, care ar fi trebuit să aducă în Europa - via România - gaze naturale din Azerbaidjan.
Oficialii din Kazahstan i-au mai propus premierului Ponta, aflat într-un turneu în Asia Centrală, şi livrarea de uraniu pentru centrala de la Cernavodă, potrivit sursei citate. Delegaţia româna a propus oficialilor din Kazahstan "folosirea mai intensă a Oil Terminal Constanţa", precum şi deschiderea de către liniile aeriene kazahe a unor curse Astana-Bucureşti.
În comunicatul de presă se mai arată că "oficialii din Astana au manifestat un interes deosebit ca aceasta întâlnire să aibă loc imediat dupa soluţionarea favorabilă a dosarului Rompetrol, fapt ce a oferit premise favorabile dezvoltării relaţiilor economice dintre cele două state".
Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii