Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decrete semnate de Traian Basescu

ro

03 Mar, 2009 18:03 1006 Marime text

Astăzi, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat mai multe decrete care vizau înaintări în grad şi treceri în rezervă a mai multor gradaţi din Ministerul Apărării Naţionale.

Primul dintre acestea a fost cel care viza rechemarea Victoriei Popescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Suediei. Preşedintele a semnat de asemenea trecerea în rezervă a şapte gradaţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Astfel, a fost acordat gradul de general de brigadă - cu o stea lui Ionel Cantaragiu din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad; a mai fost acordat decretul privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului Moraru Nicolae din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad.

A mai fost semnat decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea lui Doru-Gheorghe Safta din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad. De asemenea şi Victor Babu a fost înaintat în gradul de viceamiral - cu trei stele şi ulterior trecut în rezervă cu noul grad, la fel şi  Gheorghe Petria, înaintat în gradul de contraamiral - cu două stele a domnului Petria Gheorghe din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad.

Lanţului de decrete i se alătură şi cel prin care a fost înaintat în gradul de contraamiral - cu două stele a lui Mircea Ruşmănică din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad dar şi cel privind înaintarea în gradul de general maior - cu două stele a lui Grecu Ioan din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad. Ultimul dintre actele actele semnate de preşedinte priveşte trecerea în rezervă a generalului de flotilă aeriană Avram Ion, din Ministerul Apărării Naţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii