Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperire extraordinară „Efes al Mării Negre ", scos la lumină cu perii

ro

08 Aug, 2014 16:54 2479 Marime text
Oraşul antic din Tieion a fost înființat în secolul al VII-lea într-un district ce ţine de Marea Neagră, în apropiere de Zonguldak, Turcia. Acesta mai este cunoscut şi sub denumirea de „Efes al Mării Negre". Oraşul se întinde pe o suprafață de 60 de hectare, iar săpăturile au fost până acum realizate într-o zonă care acoperă două hectare. În ultimii opt ani de săpături arheologice, oraşul antic a scos la lumină  vestigiile antice de la o baie, o biserică, un templu și un mormânt. De asemenea au mai fost scoase la iveala oale şi tigăi pline de culoare, documente scrise, apeducte, un teatru antic, 10 de morminte, dintre care 6 sunt în interiorul bisericii, monede metalice, lucrări de artă din metal, lumânări, piese de sticlă și ceramică.

Urmele unei așezări din 700 î.Hr. cunoscut sub numele de Kale Tepesi (Dealul Castelului) a fost, de asemenea, recent descoperite, care includ zidurile orașului și clădiri din arhaică și epoci clasice. Acţiunea înaintează cu greutate deoarece este nevoie de multă atenţie din cauza fragilităţii obiectelor descoperite. Astfel că, de multe ori, se folosesc perii pentru a înlătura pământul care acoperă descoperirile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • savedanube 08 Aug, 2014 17:08 cred ca mai era loc sa scrieti si ca locul se afla in apropiere de Zonguldak, Turcia. si cred ca este Efes AL Marii Negre