Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarațiile ministrului de Interne, legate de testările psihologice atacate de sindicaliștii din Poliție. Cine ar putea contesta admiterea în Școlile de Poliție

ro

09 Jan, 2018 17:26 1675 Marime text
Toate examenele de la Academia de Poliţie şi din şcolile de agenţi, unde evaluarea psihologică este eliminatorie, pot fi acum contestate, după ce ministrul de resort, Carmen Dan, a declarat că centrul de testări nu are autorizaţie, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne (SNPPC).
 

"Am impresia că doamna Carmen Dan nu ştie ce declară. Dacă centrul de testare psihologică nu are avizare înseamnă că toate testările psihologice privind încadrările sau admiterea în şcolile de profil sunt nule. Acel centru psihologic este în subordinea ministrului de interne. Să-şi asume. Dacă, după un an de zile, doamna Carmen Dan îşi dă seama că acel centru nu are atestat... Vii tu, ministru de interne, la televizor, să spui că centrul din subordinea ta nu are autorizare, nu respectă normele legale...", a arătat Coarnă.

 
El consideră că astfel de declaraţii sunt iresponsabile, întrucât, acum, oricine poate ataca concursurile în şcolile de profil, unde aceste testări psihologice au fost eliminatorii.
 

"Şi ai avut concursuri în Academia de Poliţie, în şcolile de agenţi de poliţie, încadrări în structurile interne, unde aceste testări psihologice au fost eliminatorii. Acum orice parte interesată n-ar putea să atace în instanţă şi să trimită acasă toţi elevii din şcolile de profil?", s-a întrebat sindicalistul.

 
În ceea ce priveşte demiterea şefului Poliţiei, Coarnă a arătat că aceasta este o declaraţie politică.

"Aţi văzut şi declaraţia de ieri (luni n.r.) a domnului Liviu Dragnea, care a spus acelaşi lucru. Este o declaraţie lipsită de temei, o comandă politică a domnului Dragnea către doamna Dan, care a fost executată instantaneu. De ce să demiţi un om care are rezultate?", a mai spus liderul sindical.

 
În opinia sa, ministrul Carmen Dan ar trebui să-şi dea demisia în urma acestui scandal.
 
Sursa: AGERPRES,
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii