Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație incredibilă a ministrului Muncii. Cine este de vină pentru scăderile salariale din mediul privat după trecerea contribuțiilor la angajat

ro

07 Feb, 2018 15:28 1592 Marime text
Lia Olguţa Vasilescu a venit cu un răspuns cu privire la evantualele scăderi ale salariului net în mediul privat. Potrivit Realitatea.net, ministrul Muncii susţine că asta ar fi doar din vina angajatorului, care "l-a furat pe angajat".
 

" Nu avem informaţii de scăderi salariale din mediul privat. În orice caz, repet: transferul contribuţiilor nu ar trebui să afecteze netul salariatului. Dacă le-au scăzut salariile înseamnă că angajatorul a vrut să-şi crească profitul şi l-a furat pe angajat. Nu e vina ministerului. (...) Nu există nicio variantă de primă. Cred că am explicat legea de 1000 de ori. Cei care sunt peste grila din 2022 la 1 ianuarie 2018 se opresc. Ceilalţi au creşteri de 25% pe brut care acoperă transferul contribuţiilor sau de 28% pentru IT sau pentru persoane cu handicap. Nu există variantă să scadă salarii din cauza contribuţiilor în mediul bugetar. Exclus exclus exclus!", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Parlament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii