Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţia integrală a lui Nicuşor Constantinescu, susţinută într-o conferinţă de presă, miercuri seara

ro

05 Feb, 2015 15:04 2222 Marime text
“Din păcate, în România continuă justiția televizată, încălcarea principiului de nevinovăție. Este un circ televizat marca DNA - SRI, aripa Coldea, cu dosare abuzive care nesocotesc ceea ce Iohannis a cerut public să înceteze. Spune Klaus Iohannis la CSM să înceteze încălcarea prezumției de nevinovăție, să fie o Justiție că putere egală cu celelalte puteri. Urmăresc încălcarea solicitării președintelui României, și sunt convins că va reacționa, pentru că nu poate continua.După ce Zegrean a denunțat public că CSM a fost suspus la presiuni de SRI, fiind șantajați să aprobe legea Big Brother, care intră cu bocancii în viața românilor, în viața privata. Lege din fericire respinsă, așa cum a fost respinsă și în Uniunea Europeană", a declarat președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu.
 
"Iată că presiunile au început a doua zi la Grebla, prin ferma de struți și dispariția ouălor. Toate aceste grave abuzuri făcute în 2014 cu mascați, elicoptere, cătușe și asupra mea, și asupra primarului Radu Mazăre au fost sesizate și de parlamentari. Valer Marian a spus și el despre ascultarea tuturor, o structura din SRI de ascultare a tuturor președinților de Consilii Județene, primari, a tuturor liderilor, care a generat acele dosare televizate și care nu se poate să asculte și să constituie singurele probe. S-a instituit un regim de teroare și frică tuturor românilor. Ăsta e regimul!”, a declarat Nicușor Constantinescu.
 
"Eu am fost din nou jignit și calomniat prin minciunile lui Rareș Bogdan despre așa-zisa Mafie. Noi de fapt suntem cetățeni aleși pentru ce am făcut. Cetățenii sunt singurii care ne pot certa, din patru în patru ani. Dar dacă văd că tot îi ia în catușe... Nicușor Constantinescu s-a întors legal din America, după ce autoritățile de acolo nu au vrut extrădare", a precizat șeful CJ Constanța.
 
"M-au arestat, mi-au pus viața în pericol că nu am făcut radioterapia. Ceea ce doamna Hăhăiala se lăuda că îl va aresta și pe Strutinsky - astăzi s-a întâmplat acest abuz. Acuzații fără nicio probă împotriva acestui prieten, așa cum nu au fost probe nici la mine, nici la Mazăre. Trebuie să ne întrebăm de ce David Cristian, pe baza a doua declarații din pușcărie, a fost arestat, și de ce nu se folosește același sistem și la Boc? Sandu a spus că i-a dat bani. De ce nu e aceeași echitate și pentru Blaga? Unde sunt dosarele lui Berceanu? În schimb, eu pentru două Hotărâri de Consiliu Județean am fost hăituit, batjocorit public", a spus Nicușor Constantinescu.
 
"În '90 am înființat cu Radu Mazăre un săptamanal în care s-au format mulți jurnaliști. În '92, cu Cârciog - fondatorul presei libere, cu Cornel Nistorescu și Cristoiu, am fost asociat și s-a realizat Telegraf, am preluat din faliment SOTI, pe care l-am echilibrat, astfel încât să devină important în România și printre puținele televiziuni care se văd peste tot. Prima rețea privata, am avut mii și mii de angajati, ele mai există, deși eu nu mai sunt acționar, deși am plătit milioane de euro. În schimb, eu sunt urmărit permanent de SRI, deși nu există o bază legală pentru asta", a declarat șeful administrației publice județene.
 
"Nu neg prietenia cu Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, am vrut să creem o stațiune frumoasă, un oraș frumos. Eu am câștigat ca independent. Dar nu poți să faci nimic dacă nu faci parte din partid. Și cel mai critic om al lui Mazăre recunoaște că Mamaia a ajuns să fie una din perlele Europei. Acum doi ani a primit chiar primul loc. Munca noastră se concretizează: refacerea Zonei Peninsulare.‎ Îmi pare rău că nu am făcut-o mai repede", a continuat el.
 
"Sorin Strutinsky a rămas în domeniul privat, a fost un liberal, este om de afaceri. Nu este nicio rușine. Eu cu Radu Mazăre și Sorin Strutinsky am vândut ziare pe stradă, am descărcat, am început cu o mașină închiriată. Această imagine aruncată de Rareș Bogdan, lucuri care nu au fost probate, că este Mafie, taxe pe drum… am să-l dau în judecată și vreau să-mi plătească. Și eu, și Radu Mazăre am fost jurnaliști. Dacă nu ai probe, nu ai cum să scrii decât dacă ești ofițer acoperit. Si Udrea a spus că vom fi atacați de ofițeri acoperiți, și așa a fost. Sunt unii care o să o sugrume. Unde sunt bărbatii care să apere democrația?", s-a întrebat Nicușor Constantinescu.
 
"Și eu, și Mazăre am sărit și i-am criticat pe toți, nu am lăsat capul. De ce este această invidie între români, această turnătorie? Nu avem probleme cu copiii? Salarii? Copii? Asta înseamnă viața?
Sorin Strutinsky a fost acuzat că acum șapte ani a determinat pe cineva să facă ceva. Dacă e contract, are termen de plată. Se referea cred la ACN. E de pe vremea Zeicu. Ce legatura are Sorin Strutinsky, Radu Mazăre sau eu cu asta? Canalul nu este o companie subordonată Consiliului Județean Constanța, este la minister. Este mită dacă a cerut mită prin cont, cu factură? Eu știu că atunci când faci factură nu e mită‎. Cum deodată s-a descoperit totul acum, după o simplă declarație, nu-știu-cine?
Această batjocură și reținere abuzivă a lui Sorin Strutinsky este de fapt o lovitură dată mie, lui Radu Mazăre și cetățenilor Constanței, și pentru aceasta îmi cer scuze constănțenilor, pentru aceste injurii. Trebuie să înceteze totul, să intrăm în normalitate. Care este motivul să fie săltat cu mascați? Așa cum am fost și eu cu mitraliere? De ce acest circ? Dacă e vinovat, plătește! De ce arestat? Că e fostul asociat al meu și al lui Mazăre? Da, vă spun eu! Că dacă era altul nu era luat așa, că dădea tainul", spune Constantinescu.
 
"Nu m-am gândit, acum 20 de ani, că se va ajunge aici. De ce l-am mai împușcat pe Ceaușescu dacă ne întoarcem la Inchiziție cu aripa Coldea-SRI? Ce legătura are asta cu democrația? În 2004, când ministerul numea procurorii în România, am sesizat ca procurorii să nu mai fie numiți politici. Năstase a creat așa Consiliul Suprem al Magistraturii. Cine era criticat de atunci? Macovei și Renata? Toți sunt numiți politic cu aviz CSM și aprobat de președinte. Mai rău ca în 2003. Nu mai poate continua situașia. Nu poti să stai numai cu scandal și lovituri și ascultări de prize cu borcanul.
Cred că Sorin Strutinsky va fi arestat, așa cum spunea Hăhăială. Dar mâine avocații îl scot. Și la mine a fost la fel, și Sârbu a fost luat ca ultimul om.Eu, Radu Mazăre și Sorin Strutinsky suntem suspuși unor abuzuri care nu au fost probate, din partea lui Kovesi-SRI-Coldea. Deranjăm!"a continuat Nicușor Constantinescu.
 
"Eu sper ca Iohannis să folosească instituțiile pentru a apăra principiul de nevinovăție, că acum tu trebuie să demonstrezi că ești nevinovat. Știu că Traian Băsescu l-a avansat pe Coldea. Există în Contituție un articol care spune că premierul și ministrul Justiției trebuie să sancționeze procurorii. Există CSM, care a confirmat că în cazul lui Radu Mazăre și judecatoarea a fost anchetată. S-au facut abuzuri. Cum răspunde un procuror care hăituieste un om? Cu nimic. Trebuie să îl dai în judecată. Nu există o lege a răspunderii magistraților. Cred că abuzurile vor continua până când Iohannis va aduce instituțiile în interesul cetățenilor. Nu ca acum, când oamenii sunt duși în arest ca apoi să fie eliberați", a spus președintele CJ Constanța.
 
"Despre Udrea? Elena Udrea va fi arestată, dacă funcționează Kovesi – Coldea - DNA. Nu poți să faci poliție politică dacă nu îți place ție de persoana respectivă", a spus Nicușor Constantinescu.
 
"Dacă îmi arătați o singură probă, eu îmi dau demisia. Nu vorbim degeaba. Pe medicul Militaru îl arestează doar că a fost adus de Nicușor Constantinescu. Din păcate a murit, pentru că nu a avut cine să îl ingrijească. Nici nu a fost filmat Militaru când a luat bani. Eu am investit acolo. Cât costă viața oamenilor care au murit?" s-a întrebat, retoric, președintele Consiliului Județean.
 
"Eu continui programele de plantare de livezi, perdele forestiere, târguri și oboare, apartamente pentru medici, deși sunt anchetate. Eu le contui, și la un moment dat vor răspunde față de abuzuri și în fața lui Dumnezeu.
 
Rareș Bogdan aruncă prostii fără să probeze nimic. Nu poți doar să arunci venin. Și eu am fost jurnalist. Nu poți să dai fără a avea punctul de vedere al celuilalt. Da, Rareș Bogdan este un Pamfil Șeicaru al presei românești", a declarat Constantinescu.

Materialul integral poate fi vizualizat accesând link-ul 
http://www.reporterntv.ro/stire/nicusor-constantinescu-din-pacate-justitia-televizata-continua

Sursa: reporterntv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii