Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizii majore privind înzestrarea armatei. Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Ce se preconizează

ro

28 Jul, 2017 14:13 5143 Marime text
Marți, 1 august a.c., începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către președintele României, Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe ordinea de zi a ședinței se va afla prezentarea Planului de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017-2026.


Reamintim că miercurea trecută, Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, care i-a prezentat planul revizuit de înzestrare a armatei, ce va fi pe ordinea de zi a acestei şedinţe a CSAT.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026 stabileşte sistemele şi echipamentele planificate a fi achiziţionate prin Programul anual al achiziţiilor publice ale Ministerului Apărării Naţionale privind înzestrarea cu armament, tehnică de luptă şi materiale cu destinaţie militară.


Ţuţuianu a mai spus ca programul de înzestrare a Armatei vizează opt proiecte majore în valoare fiecare de peste 100 milioane de euro, privind achiziţia de corvete multifuncţionale, sisteme de instalaţii mobile de lansare racheta antinavă, modenizarea maşinilor de lupta MLI 84 M, transportor blindat pentru trupe 8x8 şi 4x4, sisteme C4I cu capabilităţi de integrare Istar, sisteme de rachetă sol-aer cu bătaie mare ASAM, sistem integrat de arme SHORAD, sistem lansator multiplu de rachete cu bătaie mare.

Ministrul Apărării a mai precizat ca MApN va achiziţiona în acest an 30 de autobuze şi 70 de microbuze pentru nevoile "presante" ale Armatei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii