Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie de ultimă oră CCR salvează parlamentarii acuzaţi de conflict de interese

ro

01 Feb, 2018 17:53 1605 Marime text
Curtea Constituţională îi ajută pe parlamentarii acuzaţi de conflict de interese până în anul 2013. CCR a declarat constituţională legea care prevede exonerarea acestor aleşi de orice vină.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile legii criticate sunt constituţionale în raport cu criticile formulate”, arată un comunicat al CCR, citat de Digi 24.

Judecătorii constituționali au respins astfel o sezisare a liberalilor. Curtea a stabilit că nu există o problemă de constituționalitate în cazul acestei legi care îi exonerează pe parlamentarii găsiți în conflict de interese în perioada 2007-2013. În vechea formă a legii, demnitarii găsiți în conflict de interese aveau interdicția de ocupa funcții publice timp de trei ani.

„Curtea a constatat că legea criticată vizează, în mod exclusiv, materia extrapenală a conflictului de interese, neavând nicio incidenţă asupra hotărârilor judecătoreşti pronunţate în materie penală cu privire la infracţiunea de conflict de interese prevăzută de art.2531 din Codul penal din 1969 sau art.301 din noul Cod penal, după caz”, se mai arată în comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii