Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:26 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie a CCR pe legile justiției. Patru obiecţii privind Legea 304/2004 referitoare la organizarea judiciară au fost admise

ro

23 Jan, 2018 16:25 604 Marime text
Curtea Constituţională a României (CCR) a admis patru obiecţii privind Legea 304/2004 referitoare la organizarea judiciară.

"Cu privire la organizarea judecătorească am dat o decizie. Decizia constă în respingerea obiecţiilor de neconstituţionalitate extrinseci, care vizau constituirea Comisiei parlamentare şi modul de luare în dezbatere a acelor amendamente care proveneau de la Consiliul Legislativ, de la organizaţii profesionale, spunând că acele amendamente au fost de fapt însuşite de către Comisie şi de către Parlament. (...) Am admis 4 puncte din textele pe care le-au criticat autorii sesizărilor, pentru motivele pentru care le vom explica în comunicatul de presă, iar pentru celelalte texte care sunt menţionate în cele două sesizări am respins pentru motivele care vi le vom prezenta", a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul şedinţei de plen.

 
El a adăugat că propunerea înfiinţării secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor face parte din acele texte respinse, fiind constituţională.
 
Valer Dorneanu a exemplificat că una dintre obiecţiile admise de către Curte se referă la angajarea magistraţilor pensionari.
 

"Doar patru dintre criticile cu privire la patru categorii de texte, unul dintre ele vi-l pot spune: cel care prevedea că se pot angaja, dintre magistraţii pensionari, să fie angajaţi la curţile de apel pentru redactarea unor hotărâri (...)", a spus Dorneanu.

 
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CCR, pe ordinea de zi a şedinţei de plen s-a aflat obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară (formulată de 29 de senatori PN), obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor (formulată de 56 de deputaţi PNL), obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (formulată de 52 de deputaţi PNL), precum şi trei obiecţii de neconstituţionalitate referitoare la aceleaşi legi formulate de Înalta Curte.

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii