Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia admiterii României și Bulgariei la spațiul Schengen este una politică

ro

10 Sep, 2015 18:51 1332 Marime text
 
Comisia Europeană anunță că România și Bulgaria îndeplinesc criteriile tehnice pentru aderarea la Spațiul Schengen, dar decizia admiterii celor două state în zona de liberă circulație este de natură politică.
 
Purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar, Natasha Bertaud, a declarat că ambele țări îndeplinesc criteriile pentru admiterea în Schengen.
 
„Nu este o decizie care să fie luată de Comisia Europeană, este o decizie politică ce trebuie luată de Consiliul Uniunii Europene și de Consiliul European”, a menționat Natasha Bertaud, potrivit site-ului Novinite.com.
 
Vicepremierul bulgar Meglena Kuneva a spus că admiterea Bulgariei și României în Spațiul Schengen este parte a soluției pentru depășirea crizei imigranților din Uniunea Europeană.
 
„Admiterea Bulgariei și României în sistemul de liberă circulație Schengen este parte a ecuației securității comune a Uniunii Europene. (...)Fiind expusă valurilor de refugiați, dar și țară de tranzit în același timp, Bulgaria este foarte interesată să existe o politică la nivelul UE și să adere la Zona Schengen”, a declarat Meglena Kuneva.



Sursa foto: e-politic.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii