Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia achizitionarii de avioane F16 apartine Parlamentului

ro

30 Mar, 2010 19:28 1253 Marime text

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, azi, la Braşov, că Parlamentul va fi cel care decide dacă Armata Română va cumpăra avionele F16. Ministrul a precizat că a supus discuţiei Consiliului Suprem de Apărăre a Ţării propunerea de achiziţionare a avioanelor F 16, iar propunerea va ajunge pe masa Comisiilor de apărăre din cele două Camere ale Parlamentului care vor decide asupra acestei probleme, după care vor înainta propunerea plenului Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Oprea, un argument pentru achiziţionarea acestor avioane se referă în special la faptul că în zona Mării Negre toate armatele ţărilor membre NATO folosesc acest tip de avion şi peste 25 de armate au în dotare avioane F 16 care au fost testate cu succes în lupte.

Totodată, Oprea a menţionat că Ministerul Apărării se va implica şi în supravieţuirea industriei de apărare a României, iar Armata Română va trebui să reprezinte cel mai bun client al industriei de apărare, prin cumpărarea de muniţie şi armament produse în ţară.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii