Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău, întâlnire cu șefii misiunilor diplomatice ale Franței și Germaniei, la Constanța (galerie foto)

ro

29 Mar, 2019 17:02 2179 Marime text
Astăzi a fost un moment istoric pentru municipiu, Constanța fiind gazda Excelenței Sale Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România și a Excelenței Sale, Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România. Însoțiți de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, șefii misiunilor diplomatice ale Franței și Germaniei au vizitat clasele francofone și germanofone de la Liceul Teoretic „George Călinescu˝ și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân˝.
 

„Pentru prima dată în istoria orașului nostru, cele două țări, Franța și Germania, sunt aici să recunoască valențele noastre europene și internaționale. Constanța este un oraș născut european și internațional, este o poartă dinspre lume și înspre lume iar voi, tinerii, sunteți viitorul nostru, aveți un loc special în inima noastră, în inima orașului nostru, sunteți cei mai buni dintre cei buni și aveți parte de cei mai buni profesori și de oportunități uriașe˝, le-a transmis domnul primar Decebal Făgădău elevilor și dascălilor prezenți.

 
Ambasadorul Michèle Ramis a vorbit despre relațiile excelente dintre România și Franța, despre Sezonul cultural și economic dintre cele două țări, desfășurat în răstimpul dintre cele două zile naţionale, 1 decembrie 2018 – 14 iulie 2019, după ce România și-a sărbătorit Centenarul și în momentul în care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Acest Sezon oferă țării noastre o modalitate de promovare extraordinară, permițând reînnoirea imaginii și eliminarea clișeelor.
 
Ambasadorul german Cord Meier-Klodt a avut numai cuvinte de laudă pentru performanțele elevilor constănțeni și a subliniat importanța învățării limbilor străine ca rampă de lansare într-o carieră de succes. Vizita Excelenței Sale în Constanța a debutat încă de ieri, cu o întâlnire cu domnul primar, discuțiile axându-se pe consolidarea relației de cooperare în special în domeniile economic, educațional și cultural.
 
Cei doi diplomaţi au promovat la Constanţa, pe o singură voce, valorile UE, precum şi necesitatea implicării tinerilor în construirea comună a unui viitor în cadrul marii noastre familii europene, transmite Primăria Constanța.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii