Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dean Thompson, la Zilele Investitorilor “Investirea eficientă în programe dedicate justiţiei au un efect pozitiv asupra PIB-ului”

ro

20 Nov, 2014 18:26 1211 Marime text
Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, a ţinut un discurs la "Zilele investitorilor", eveniment organizat de Franklin Templeton, administratorul unic al Fondului Proprietatea, relatează cotidianul Gândul în ediţia sa online.

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti a declarant că România a înregistrat progrese în restructurarea companiilor sale de stat, dar că speră ca aceste progrese vor continua şi anul viitor. Şeful Misiunii diplomatice americane în România, le-a spus celor prezenţi la eveniment că există riscul ca populaţia României să îmbătrânească şi în acelaşi timp să scadă până în 2040 la 18,5 milioane de oameni. Pentru ca acest lucru să fie contracarat „este imperativ ca România să îşi integreze eficient toţi cetăţenii în economia oficială”, susţine Thompson în discursul său.

„Cum poate face România faţă acestor schimbări demografice? Cuvântul cheie este: investiţiile -- investiţii în sistemul public de sănătate, astfel încât toţi copiii să fie pregătiţi şi capabili să înveţe din ziua în care încep şcoala; investiţii în educaţie, pentru a le oferi acestor copii abilităţile solicitate de piaţa muncii; investiţii în infrastructură, astfel încât companiile care hotărăsc să-şi stabilească sediul de producţie aici să-şi poată transporta produsele şi să creeze locuri de muncă mai uşor; nu în ultimul rând, investirea de timp, efort şi angajament pentru a crea mediul de afaceri stabil, transparent şi previzibil necesar pentru a stimula investiţiile directe, atât cele străine, cât şi cele interne, şi investiţia în justiţie şi statul de drept”, a mai spus americanul.

Acesta consideră că investiţiile în educaţie şi justiţie au efecte benefice asupra României.  „Nici o altă investiţie în afară de educaţie nu are un efect pozitiv mai mare asupra Produsului Intern Brut decât investirea eficientă în programe dedicate justiţiei”, consideră Thompson.

Însărcinatul american consideră că tinerii României au nevoie de locuri de muncă bine plătite pentru a rămâne aici. În plus, ei trebuie să ştie că taxele sunt cheltuite transparent de către Guvern, mai relatează sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii