Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ziua Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor fi premiaţi cei mai buni militari

ro

25 Jul, 2012 18:17 1025 Marime text

26 iulie va reprezenta Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa “Mihail Kogălniceanu”. Această zi s-a aprobat prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr.176 din 17.07.2012.
Propunerea acestei date a venit din partea colectivului I.J.J. Constanţa şi reprezintă data la care a fost înfiinţată prima Companie de Jandarmi din Constanţa, în anul 1894, aşa cum reiese din Ordinul Prefectului de atunci, Emil Andreian care-l înştiinţa pe Mihail Coiciu, primarul oraşului de faptul că începând cu data de 26 iulie 1894 „a început a funcţiona Compania de Gendarmi Constanţa, rugându-vă a o recunoaşte ca autoritate legalmente constituită”.
Tot din acelaşi document mai aflăm faptul că primul comandant a fost locotenentul Ernest Şolcănescu iar sediul cancelariei Companiei se afla la Prefectură.
Cu această ocazie vor fi recompensate cadrele I.J.J. Constanţa care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în îndeplinirea misiunilor. Pentru că sunt foarte mulţi jandarmi implicaţi în misiuni la sfîrşitul săptămânii, festivitatea pentru recompensarea militarilor se va desfăşura anul acesta pe 1 august, odată cu avansarea la termen a ofiţerilor şi subofiţerilor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii