Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De parcă ar fi rezolvat ceva cu Legea "maidanezilor" Guvernul va contesta decizia de suspendare a normelor Legii câinilor fără stăpân

ro

13 Jul, 2014 16:04 1515 Marime text
Executivul va ataca la instanţa supremă, luni, decizia de suspendare a executării normelor Legii câinilor fără stăpân, luată de Curtea de Apel Bucureşti, au declarat, pentru Mediafax, surse oficiale. La sfârşitul lunii iunie, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat executarea normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, modificată prin Legea nr. 258/2013, la cererea Vier Pfoten, decizia nefiind însă definitivă. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a motivat suspendarea normelor de aplicare a Legii câinilor fără stăpân prin faptul că acestea contrazic actul normativ în ceea ce priveşte persoanele juridice cu care autorităţile locale pot încheia contracte pentru gestionarea problemei maidanezilor.
 
Potrivit legii adoptate anul trecut, câini fără stăpân adăposturile publice pot fi eutanasiaţi, prin decizie a autorităţii locale, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare. Vier Pfoten aminteşte că Legea nr. 258/2013 "a intrat în vigoare în octombrie 2013, ca urmare a tragicului incident în care un copil şi-a pierdut viaţa după ce a fost atacat de câini". Normele de aplicare a legii au fost emise în decembrie 2013, putând fi aplicată eutanasierea, ceea ce s-a şi întâmplat în mai multe oraşe, inclusiv în Capitală, mai scrie mediafax.ro.
 
Potrivit Vier Pfoten, normele de aplicare cuprind mai multe prevederi care contrazic legea, cea care de fapt primează. "Spre exemplu, potrivit acestor norme, autorităţile locale puteau delega managementul câinilor fără stăpân unor companii private. Acest lucru deschidea poarta pentru conflicte de interese şi deturnarea banilor publici. Un alt exemplu: accesul publicului în adăposturile publice era restricţionat, fapt ce a descurajat semnificativ adopţiile şi a stimulat abuzurile personalului din adăposturi", spunea Gabriel Păun, coordonator de campanii al fundaţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bucuresti e un exemplu 13 Jul, 2014 20:48 Daca s-a aplicat in Bucuresti legea a redus numarul cainilor de pe strazi si numarul celor muscati Daca alte primarii nu au aplicat-o nu inseamna ca legea nu rezolva ci primarul