Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Crăciun Papa îndeamnă la simplitate într-o societate "intoxicată de aparență"

ro

25 Dec, 2015 08:59 2162 Marime text
 
Papa Francisc i-a îndemnat, azi noapte, în Slujba din Ajunul Crăciunului, pe cei 1,2 miliarde de catolici din întreaga lume să caute "simplitatea" și "simțul dreptății" într-o societate "intoxicată de aparență și narcisism", relatează AFP și DPA.
 
"Într-o lume care este prea adesea dură cu cel păcătos și moale cu păcatul, trebuie să cultivăm un puternic simț al dreptății. Într-o societate de multe ori iubitoare de consum și distracție, intoxicată de abundență și de lux, de aparență și narcisism, Dumnezeu ne cheamă la un comportament sobru, adică simplu, echilibrat și coerent", a declarat papa, într-o scurtă predică în fața a mii de credincioși în Bazilica Sfântul Petru din Roma.
 
Jorge Bergoglio, 79 de ani, era palid și a vorbit cu o voce destul de scăzută după o gripă cu febră timp de mai multe zile. El a intrat în bazilică precedat de o procesiune de cardinali, ținând în mână ferula — bastonul pastoral de argint cu o cruce, notează DPA.
 
Francisc a denunțat "o cultură de indiferență ce se termină prin a fi nemilos" și a considerat că "ar trebui să înceteze toată frica" pentru creștini, datorită "luminii ce este nașterea lui Iisus", "Mântuitorul nostru născut într-o iesle" la Betleem, scrie agerpres.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii