Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce și-a tatuat pe corp 50 de nume proprii Secretul unuia dintre cei mai cunoscuți sportivi din lume

ro

18 Feb, 2015 20:39 1054 Marime text
„E un nume foarte important pentru mine." Așa începea povestea desenată a unei inițiative superbe din partea unui star. Unul extrem de bogat.
 
Zlatan Ibrahimovic își surprindea fanii, însă nu cu arogranța sa, ci cu o imagine: pe 14 februarie, la ora 00.00, când zeci de milioane de cupluri s-au gândit la „Valentine", el s-a gândit la 805 milioane de săraci, relatează stirileprotv.ro.
 
Profilul de Facebook al suedezului Zlatan Ibrahimovic este unul dintre cele mai accesate, când vine vorba despre celebritățile din sport. Cu un total de peste 21.000.000 de fani pe Facebook, mesajele jucătorului de la PSG au putere, percutează. Imaginea pusă pe 14 februarie, la ora 00.00, îl arată pe Ibrahimovic fără tricou, prezentându-și noul tatuaj. Era doar unul dintre cele 50 pe care avea de gând să și le imprime în decurs de doar câteva ore.

Simplu, „Abdullah", stătea scris pe umărul singurului jucător care se compară la venituri anuale cu Messi și Ronaldo. Cu siguranță, mare parte a celor 400.000 de prieteni care au dat LIKE nu a înțeles la ce se referă numele acesta. Complet și complex, milionarul suedez este un idol pentru zeci de milioane de suporteri din întreagă lume, însă unul a cărui aroganța pare deplasată pentru alte milioane de microbiști. În urmă cu doar câteva zile, starul de la Paris uimea având un schimb de replici cu un jurnalist, umilindu-l în clipă în care i-a fost adresată o întrebare bazată pe o afirmație inexactă. Ironic, Zlatan îi răspundea acestuia cu aluzii la condiția și pregătirea lui, relatează stirileprotv.ro.



Nu a fost cazul și de această dată, dar fanii aveau să afle asta mai târziu, pe terenul de joc, acolo unde strălucește cu adevărat jucătorul născut la Malmo.
 
Tot pe 14 februarie, seara, echipă lui avea un meci acasă, pe Parc des Princes. Caen mergea pe terenul lui PSG că victimă sigură: aflați la un punct de retrogradare în Franța, oaspeții dădeau piept cu o trupă de staruri, în frunte cu Ibrahimovic, oameni plătiți regește de miliardarii șeici cu birourile în Paris. Doar două minute a avut Zlatan „rabdare”, până să deschidă scorul, apoi a arătat mesajul. Și-a scos tricoul, lucru pedepsit cu cartonaș galben, că să își arate tatuajele: lângă „Abdullah” erau imprimate alte 49 de nume ale unor persoane.
 
Desigur, audiența partidei, numărul de spectatori prezenți la meci, cât și al celor care priveau la televizor, reprezintă motivele pentru care suedezul a acceptat ideea. Cele 50 de nume tatuate sunt ale unor oameni pe care Zlatan nu îi cunoaște: 50 de persoane, alese întâmplător, dintre cele 805 milioane de oameni care suferă de foame pe întreagă planetă. Campania la care a luat parte suedezul este organizată de cea mai mare asociație din lume care luptă împotrivă foametei - World Food Programme, parte a ONU, notează stirileprotv.ro.

„Am vrut că lumea să știe asta... Am jucat cu Caen pe Parc des Princes, a fost cel mai important meci din carieră mea. Sub tricou am avut 50 de nume tatuate, pe corp, oameni pe care nu i-am cunoscut, dar vreau să-i țin aproape. 50 de nume dintre cele 805 milioane de oameni care suferă de foame în lume, astăzi. Oriunde mă duc, lumea mă cunoaște, mă apreciază și îmi strigă numele. Însă nimeni nu strigă și aceste nume... sunt oameni loviți de război, dezastre naturale și sărăcie extremă. Eu am suporteri în întreagă lume și vreau că, de astăzi, acest suport să meargă spre oamenii care chiar au nevoie de el. Când veți auzi numele meu, vreau să va gândiți și la numele lor. Când mă veți vedea pe mine, să-i vedeți pe ei", a fost mesajul lui Zlatan Ibrahimovic, postat tot pe pagină de Facebook, după gestul făcut pe teren. 



Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii