Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:11 25 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu s-a mutat Klaus Iohannis la reşedinţa oficială

ro

28 Nov, 2015 23:21 972 Marime text
 
După mai bine de un an de când Klaus Iohannis a fost ales președinte, acesta nu a ocupat nici până în acest moment reşedinţa oficială, Vila Lac 3. De ce? Potrivit unui document primit de România TV de la Cotroceni șeful statului nu s-a mutat la Vila Lac 3 deoarece RAAPPS nu i-a comunicat data preluării reşedinţei şi se subliniază că şeful statului nu a avut nici o „solicitare specială”.
 
Însă până astăzi, Klaus Iohannis nu a avut niciun răspuns oficial referitor la această chestiune.
 
Invitat în emisiune la România TV, Sorin Roşca Stănescu a vorbit despre eventuale amenajări legate de securitatea preşedintelui ţării, care s-ar putea afla la originea nepreluării reşedinţei. După cum s-a tot scris în presă, reședința prezidențială a suferit numeroase modificări, renovări, ea neviind nici în acest moment gata de a fi preluată, și locuită în siguranță de șeful statului.
 
Vila Lac 3 are un sistem de protecție antiteroristă pentru președinte, compus din tuneluri secrete de evacuare în caz de urgenţă și un buncăr pentru apărarea sa. Camera este dotată cu tot ce este nevoie pentru ca preşedintele şi staff-ul său să poată trăi acolo mai multe zile, fără să fie nevoiţi să părăsească buncărul. De asemenea, înăuntru există aparatură specifică pentru comunicaţii speciale protejate, potrivit România TV.
 


Sursa foto: striblea.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii