Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a eşuat prima tentativă de aterizare a avionului militar pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

ro

10 Feb, 2014 17:35 2078 Marime text
Avionul militar american de tip C17 Galaxy, care a aterizat astăzi, de urgenţă, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, a avut probleme la prima tentativă de aterizare. Potrivit declaraţiilor lui Cristian Moldovanu, directorul AIMK, ar fi fost vorba despre rafale de vânt laterale care au împiedicat aeronava să aterizeze de prima dată.
„La 15.18 am primit, de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Transporturilor, o comunicare. În acelaşi timp, dispeceratul de coordonare al Aeroportului Kogălniceanu a fost anunţat de ROMATSA că o aeronavă cu parbrizul fisurat, prin urmare o aeronavă depresurizată, va ateriza de urgenţă, în aproximativ 40 de minute”, spune Moldovanu.
„Am declanşat procedura internă pentru astfel de situaţii şi am solicitat sprijin de la ISU şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa. La faţa locului au fost, în total, cinci maşini de pompieri şi cinci ambulanţe. Avionul a renunţat însă la prima tentativă de aterizare din cauza rafalelor de vânt laterale”, a adăugat Moldovanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii