Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-De carnajul din Brăila este vinovat un șofer care ar fi epileptic! Cinci oameni au murit!

ro

04 Apr, 2016 15:35 2039 Marime text
 
Un autoturism a accidentat mortal cinci persoane aflate într-o staţie de autobuz, la intrarea în oraşul Brăila. Alţi doi pietoni au fost grav răniţi. Terifiantul accident rutier s-a petrecut, în această dimineaţă, pe strada Râmnicu Sărat, unde un șofer a pierdut controlul volanului și a intrat în viteză pe trotuar și în stația de autobuz unde se aflau victimele, informează Serviciul Rutier al IPJ Brăila.

Medicii de pe ambulanţele sosite la faţa locului nu au mai putut decât sa constate decesul celor cinci oameni împrăştiaţi pe trotuar, iar şoferul a fost descarcerat şi dus la spital.

Autorul accidentului este un tânăr, de 27 de ani, obez şi care suferă de epilepsie, potrivit infobraila.ro. Acesta se află în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila. Medicii au întâmpinat dificultăţi cu el deoarece este obez şi nu poate intră în Computerul Tomograf.

Potrivit jurnaliştilor din Brăila, şoferul s-a mai prezentat la spital în urmă cu aproape jumătate de an prezentând crize comiţiale (epileptice), acesta putând fi şi motivul producerii accidentului.

Accidentul a avut loc în jurul orei 6,40. Patru persoane au murit pe loc după ce au fost lovite de autovehiculul care rula cu viteză foarte mare. A cincea victimă a decedat ulterior.

Surse medicale au confirmat pentru Infobraila informaţia potrivit căreia şoferul care i-a omorat pe cinci oameni a ieşit pozitiv la testul de droguri: amfetamina/benzodiazepina/canabis. Rămâne să aflăm oficial această informaţie, căci, din ceea ce se ştie, medicamentele cu care sunt trataţi epilepticii sunt tot pe bază de benzodiazepină și carbamazepină. 

Un epileptic nu are voie să bea cafea, nici sucuri care conţin cofeină, nu are voie să conducă o maşină, nici să înoate, trebuie să se ferească de soare şi de luminile puternice şi iau un pumn de medicamente zilnic, la ore fixe.


UPDATE, ora 16.07:


Potrivit informațiilor furnizate agerpres.ro de directorul Spitalului Județean de Urgență, dr. Mihail Iugulescu, şoferul "A fost testat pentru alcoolemie și pentru droguri și a ieșit pozitiv la testarea pentru droguri. Noi în zona Brăila-Galați facem doar alcoolemie la noi în laborator, astfel încât probele pentru droguri vor fi trimise la București, la Institutul de Medicină Legală pentru toxicologie. La analizele care se fac cu bateria de teste UPU, testul pentru droguri a ieșit pozitiv pentru sânge și urină. Noi avem aici bandeletele care arată că testele sunt pozitive".
 
El a spus că respectivul șofer, în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat, în cursul anului trecut, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, cu o criză de epilepsie, dar a ținut să precizeze că nu cunoaște dacă acesta este luat în evidențe ca epileptic sau dacă ia vreun tratament în acest sens.
 
În ceea ce privește șoferul care a produs accidentul, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, inspector principal Jenel Șogor, a declarat pentru agerpres.ro că "nu există la dosar o adresă oficială care să demonstreze că ar fi diagnosticat cu epilepsie".
 

"În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea a două infracțiuni vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. Dosarul se află sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila", a declarat inspector principal Jenel Șogor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii