Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De astăzi, bolnavii cronici primesc gratuit numai medicamentele ieftine

ro

01 Oct, 2010 16:25 1271 Marime text

De vineri, bolnavii cronici vor primi gratuit numai medicamentele ieftine. Astfel, oamenii care suferă de leucemie sau boli psihice, trebuie să îşi schimbe tratamentul, în funcţie de noile medicamente la care mai au gratuitate.

De la 1 octombrie se schimbă modul de compensare şi în cazul bolnavilor de leucemie, hepatită, boli psihice, poliartrită reumatoidă. Conducerea Casei Naţionale se "jură" că se va compensa tratamentul acestor bolnavi tot 100%, dar în cazul în care medicamentul original are o copie, se va da gratuit copia, adică medicamentul mai ieftin.
Pentru a evita disputele nesfârşite care au loc între bolnavii ce vor medicamente gratuite şi farmaciştii care nu au primit bani de la Casa de Asigurări de Sănătate, pe uşile mai multor unităţi din Timişoara au apărut afişe pe care este trecut numărul de zile de la care acea farmacie nu a mai primit bani de la CJAS Timis.
Conform datelor furnizate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănatate, ultimii bani daţi farmaciilor, în urmă cu o săptămână, au fost cei pentru contravaloarea reţetelor eliberate în lunile decembrie 2009 - ianuarie 2010 şi parţial februarie 2010. În plus, în acest moment către farmacii mai trebuie achitată o diferenţă de 39.400 de lei, bani pentru bolile cronice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii