Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:51 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA, la moment aniversar De 10 ani, la "trântă" cu corupţii din structurile Ministerului de Interne

ro

29 May, 2015 12:51 848 Marime text
 
La data de 30 mai, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte 10 ani de la înfiinţarea ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului MAI.
 
În cei 10 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, DGA s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.
 
Prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfășurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.
 
Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia TelVerde anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.
 
La nivel local, DGA este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, al cărui sediu se află pe Aleea Zmeurei nr. 3, telefon/fax 0241647495.
 
Cetăţenii judeţului Constanţa care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Telverde 0800.806.806, prin e-mail la adresa: constanta.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene. 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii