Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date noi din tragedia din Brașov! Șoferul obișnuia să scoată din viteză autovehiculele

ro

19 Jun, 2016 15:24 3162 Marime text
Jurnaliștii de la "Ziarul de Iași" au stat de vorbă cu mai mulți colegi de-ai lui Andrei Popa și de-ai lui Ilie Cojocaru, șoferii care au murit în cumplitul accident de microbuz din județul Brașov.

S-au aflat amănunte interesante care ajută la înțelegerea modului în care s-a produs tragedia.

Reporterii au mers în Valea Adâncă, localitatea de domiciliu a lui Andrei Popa și a lui Ilie Cojocaru. Un șofer care a fost coleg cu cei doi a dat amănunte despre ei și despre microbuzul care a pornit vineri în zori într-o cursă fatidică.

Bărbatul a spus că Andrei Popa, cel care în Brașov se afla la volanul autocarului de mici dimensiuni, obișnuia să scoată din viteză autovehiculele în timp ce acestea rulau la vale. Bărbatul a mai precizat că Andrei Popa nu mai lucrase pe microbuzul tip Volvo până atunci, mașina fiind folosită de Ilie Cojocaru, cel care o și condusese de la ora 5 dimineață până la amiază.

În Brașov, însă, cei doi șoferi au făcut schimb după o pauză, iar după aproximativ 45 de kilometri s-a și produs nenorocirea.
Colegii celor doi bănuiesc că Andrei Popa ar fi lăsat autocarul "pe liber" să ruleze la vale. Cel mai probabil, a frânat din când în când, fapt care a dus la încălzirea ferodourilor roților și la rămânerea fără frâne. Disperat, șoferul ar fi încercat să introducă autovehiculul într-o treaptă inferioară de viteză ca să-l oprească, dar nu a reușit. Atunci ar fi tras și frâna de mână, dar mașina nu s-a oprit în timp scurt, așa că ar fi încercat să o încetinească izbind-o de parapetul care separă sensurile de circulație.

Șoferii cunoșteau faptul că microbuzul Volvo intra foarte ușor în "balans", lucru periculos pentru o cursă efectuată în zona respectivă, unde sunt curbe și unde înclinația drumului este destul de mare. Totuși, colegii lui Andrei Popa au spus că acesta era un șofer experimentat, făcând multe curse către Italia.
Cert este că ceea ce s-a întâmplat va fi lămurit după o expertiză a specialiștilor. Azi (sâmbătă), rudele lui Andrei Popa au mers la Brașov pentru ridicarea trupului și pregătirea de înmormântare. El avea doi copii și lucra la finalizarea casei.

Sursa: ziaruldeiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii