Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date noi din dosarul pescadoruui turcesc reţinut de Garda de Coastă

ro

23 Feb, 2012 18:21 845 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat noi acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în marea teritorială şi zona economică exclusivă a României, ocazie cu care au fost descoprite alte 63 de plase de pescuit, în lungime de aproximativ 4,5 kilometri, lansate la apă de pescadorul turcesc reţinut în data de 20.02.2012.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au extins cercetările în zona adiacentă identificării şi reţinerii pescadorului „Erenler 2”, sub pavilion Turcia, care desfăşura activităţi ilegale de pescuit la aproximativ 60 de mile marine travers de Capul Midia. Verificările efectuate în data de 20.02.2012 la bordul pescadorului turcesc au dus la descoperirea a 70 de ligheane cu plase de pescuit în lungime de aproximativ 7 kilometri, existând însă indicii că marinarii turci au lansat la apă şi alte plase.
Pentru a verifica zona adiacentă, poliţiştii de frontieră au acţionat în zilele de 21 şi 22.02.2012 cu două nave maritime de supraveghere din dotarea Gărzii de Coastă. Astfel, în urma unor activităţi de traulare au fost descoperite alte 63 de plase din nylon, în lungime de aproximativ 4,5 kilometri, care au fost ridicate şi aduse la sediul Grupului de Nave Constanţa, pentru continuarea cercetărilor. În urma controlului efectuat alături de reprezentanţi A.N.P.A. s-a constatat faptul că şi aceste plase fac parte din categoria celor interzise de lege, având dimensiunea ochiului de plasă sub standardul legal de pescuit. Cei 15 marinari turci sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nedeţinere a licenţei sau autorizaţiei de pescuit comercial” şi „pescuit al resusrselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 65, lit. b din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii