Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date despre efectele incendiului de lângă Cernobîl, solicitate Ministerului Mediului

ro

29 Apr, 2015 19:05 1701 Marime text
 
Instituțiile cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență solicită Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor date despre potențialii factori de risc în urma incendiului de lângă Cernobîl, din Ucraina, informează Agerpres.

„În baza dispozițiilor viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, structurile tehnice subsecvente platformei de coordonare operațională pentru situații speciale de urgență și Centrului Operațional de Comandă al Guvernului au solicitat Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să furnizeze în timp real date și informații concrete privind potențialii factori de risc în urma incendiului produs în Ucraina, în proximitatea centralei nucleare de la Cernobîl", se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în funcție de informațiile primite, structurile de profil vor lua măsurile care se impun în vederea prevenirii amenințărilor specifice.

Ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a susținut că există suspiciuni că incendiul, care s-a produs la numai două zile după împlinirea a 29 de ani de la avaria de la Cernobîl, ar fi fost provocat premeditat.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: Reuters
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii