Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Darius Vâlcov a cerut la Bruxelles reevaluarea MTO pentru România

ro

28 Jan, 2015 10:48 974 Marime text
Ministrul Finanţelor, Darisu Vâlcov a participat, ieri, la Reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (Ecofin) de la Bruxelles. Ministrul a solicitat Comisiei Europene reevaluarea MTO pentru România şi demararea discuţiilor cu statele membre pentru reevaluarea calendarului de atingere a obiectivului bugetar pe termen mediu.
 
''Mulțumim Comisiei Europene pentru eforturile făcute pentru a elabora Comunicarea privind flexibilitățile Pactului, dar considerăm că sunt necesare discuții viitoare privind anumite aspecte. Credem că doar consolidarea fiscală, fără a ține cont de alți factori și specificități ale statelor membre nu reprezintă o politică adecvată.
 
Totodată, trebuie să asigurăm un tratament corect și echitabil pentru toate statele membre. Realitatea este că, în timp ce unele state au luat măsuri dure pentru a-și reduce cheltuielile și deficitele, acest lucru nu s-a întâmplat cu toate statele din Uniune Europeană'', a spus ministrul român la Bruxelles, conform unui comunicat remis de Biroul de presă al Ministerului Finanţelor Publice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii