Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Constantin îl contrazice pe Gabriel Oprea

ro

19 Jul, 2015 21:29 1430 Marime text
 
Se spune că cine se scuză se acuză. Copreședintele ALDE Daniel Constantin a scris astăzi, pe Facebook, că încă din 2011 a contribuit la formarea, și nu la ruperea USL, reacția sa având legătură cu o declarație făcută pe această temă de vicepremierul Gabriel Oprea într-o emisiune televizată. "Am încercat în toată activitatea mea politică să evit polemicile, să încerc să-mi construiesc cariera pe fapte, și nu pe declarații spectaculoase, care să aducă acuze sau injurii. Nici acum nu vreau să creez polemici, dar simt nevoia să fac câteva precizări pentru că nu aș vrea ca românii să creadă că eu am stat la baza "ruperii" celui mai important proiect politic de după 1989", afirmă Constantin.
El scrie că nu a ținut niciodată la titluri sau la funcții și arată că a renunțat de trei ori la funcția de viceprim-ministru: în decembrie 2012, pentru ca PC să fie reprezentat de doi miniștri în Guvern, el și Maria Grapini; în decembrie 2014, ca PC să primească Educația, pentru Sorin Cîmpeanu; și în februarie 2014, pentru ca proiectul USL să meargă mai departe: "Am fost unul dintre cei mai mari susținători ai proiectului USL și am încercat să aplanez de multe ori tensiunile ce au apărut între cei doi copreședinți! Nu aș fi acceptat niciodată ca acest proiect să dispară din cauza mea! Așa cum cred că nici Klaus Iohannis nu este cauza pentru care s-a rupt USL-ul. Nesiguranța care l-a cuprins pe Crin Antonescu vis-a-vis de susținerea PSD-ului pentru funcția de președinte este cea care a determinat acest lucru!".
Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat sâmbătă, într-o emisiune tv, că tema ruperii USL din cauza actualului președinte Klaus Iohannis a fost una falsă: "USL s-a rupt atunci Guvernul că s-a cerut vicepremier pentru actualul ministru al Agriculturii. Atunci s-a rupt, dacă vă aduceți aminte".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii