Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Constantin Evenimentul anului a fost faptul că Portul Constanţa a fost declarat numărul 1 din Europa la comerțul cu cereale

ro

10 Dec, 2014 18:40 1353 Marime text
Vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a afirmat că evenimentul anului 2014 este de departe faptul că Portul Constanţa a fost declarant numărul 1 în Europa la comerţul cu cereal. Afirmaţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat Agerpres.
 
 Anul 2014 va fi al doilea an în care România va intra pe excedent în comerțul cu produse agroalimentare, iar fondurile europene atrase în agricultură și dezvoltare rurală vor depăși 2,7 miliarde de euro, afirmă vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-un interviu acordat AGERPRESCare considerați că a fost evenimentul cel mai important din agricultură în 2014?

“De departe, faptul că Portul Constanţa a fost declarat numărul 1 din Europa din punct de vedere al comerțului cu cereale. Până la urmă este și un rezultat al unei munci pe care o prestează agricultorii în această țară, care are o producție din ce în ce mai mare, o producție constatată și un parteneriat de ani de zile cu țările arabe. Arată seriozitatea producătorului din România și calitatea produselor.”, este răspunsul lui Daniel Constantin la întrebarea referitoare la evenimentul cel mai important din agricultură în 2014.

De asemenea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a afirmat că fondurile europene atrase în agricultură și dezvoltare rurală vor depăși 2,7 miliarde de euro.
 
“ Mă uit la cifre și dacă la opt luni suntem pe excedent sunt convins că la sfârșitul anului vom fi tot excedent. Anul trecut, la 8 luni, eram pe deficit, iar România nu a mai avut din 1994 niciun an în care să fie pe excedent, iar acum vor fi doi ani consecutivi, 2013 și 2014. Este meritul fermierilor și trebuie să-i apreciem în consecință, dar trebuie ca și ei să simtă acest lucru în buzunar.”, a mai declarant vicepremierul Daniel Constantin.

Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii