Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Voiculescu şi Gheorghe Mencinicopschi, colegi de celulă, la Rahova

ro

09 Aug, 2014 10:03 2303 Marime text
Dan Voiculescu și-a petrecut prima noapte la penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare. Voiculescu este coleg de celulă cu Gheorghe Mencinicopschi, și el condamnat în dosarul ICA, conform rtv.net. Dan Voiculescu s-a predat în secret la Poliţia Ilfov.
 
Primele ore de arest au înseamnat pentru Dan Voiculescu amprentare şi analize medicale, iar următoarea perioadă va fi de carantină, mai scrie sursa citată, care adaugă că în momentul sentinţei, Voiculescu era la sediul Grivco. A fugit de ochii presei, iar aghiotanţii săi au creat o adevărata diversiune. Voiculescu a ieşit pe uşa din spate şi a plecat cu maşina fiicei, ascuns pe banchetă. În acelaşi timp, maşina lui persoanală şi alte două autoturisme au demarat în trombă spre vila din Corbeanca.
 
În acest timp, Voiculescu a mers direct la Poliţia Ilfov unde a intrat pe uşa din spate, puţin după ora 15. A stat în sediul poliţiei Ilfov aproape 3 ore, timp în care la Tribunalul Bucureşti se redactau manadatele de executare a pedepsei pentru el şi ceilalţi condamnaţi. La ora 18 şi 45 de minute, Dan Voiculescu a fost dus cu escorta poliţiei către penitenciarul Rahova.
 
Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul ICA, pentru spălare de bani. Voiculescu primise, pe fond, cinci ani de închisoare, însă procurorii DNA au cerut, la judecata de la Curtea de Apel, majorarea pedepsei. Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 6 ani cu executare.

Sursa foto: revista22.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii