Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Voiculescu „Reducerea TVA la alimentele de bază rămâne o măsură vitală pentru încurajarea consumului”

ro

19 Oct, 2014 20:03 1097 Marime text
Preşedintele fondator al Partidului Consevator, Dan Voiculescu, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care îi cere să extindă măsura reducerii TVA la lapte şi produse din lapte şi, ulterior, şi la carne.

Potrivit jurnalul.ro, Dan Voiculescu argumentează solicitarea arătând că reducerea TVA la pâine, care se aplică de un an, a coborât evaziunea fiscală în domeniul panificaţiei cu 20 %. „Fiecare pas reuşit în direcţia creşterii economice trebuie să ne motiveze pentru a căuta noi măsuri şi politici de dezvoltare”, a afirmat Dan Voiculescu în scrisoarea adresată premierului şI publicată pe blogul personal.

Reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, propusă de Dan Voiculescu, încă din anul 2006 şi aplicată abia în anul 2013 (septembrie), a fost un succes şi s-a tradus prin scăderea evaziunii în domeniul panificaţiei cu 20 de procente. „Luând în considerare succesul acestei măsuri şi semnalele pozitive primite, această facilitate fiscală poate fi privită ca un pas absolut necesar în continuarea măsurilor inţiate, de relansare economică”, argumentează Dan Voiculescu.

„În această direcţie, este oportun să luaţi în calcul reducerea TVA-ului la lapte şi la produse din lapte urmărind, ulterior reducerea TVA-ului la carne şi produse din carne. Iaurtul şi produsele lactate sunt în coşul zilnic de consum a celor circa 4 milioane de pensionari la care se adaugă cei aproximativ 1 milion de copii sub 14 ani. Pe de altă parte, impactul reducerii TVA-ului la carne şi mai ales la produsele din carne, mult mai scumpe, ar putea pune în pericol încasările la bugetul consolidat. Cred, în continuare, că reducerea TVA la alimentele de bază rămâne o măsură vitală pentru combaterea economiei subterane, încurajarea consumului şi asigurarea dreptului fundamental la hrană pentru care se zbat zilnic milioane de români”, arată Dan Voiculescu în scrisoarea adresată premierului Ponta.

Sursa: jurnalul.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii